banner25

Öğrenciler organik tarım yaparak toprakla buluştu

Atıl durumda olan okul bahçesini sebze ve meyve ekerek verimli hale getiren öğrenciler, üreterek tüketmenin mutluluğunu yaşıyor. Velilerle birlikte organize edilen çalışmalar sonucunda çorak ve bakımsız olan okul bahçesi verimli hale getirilerek sebze ve meyve yetiştirilmeye başlandı.

Öğrenciler organik tarım yaparak toprakla buluştu
 Başakşehir İBB Akşemsettin Ortaokulu’nda başlatılan “Topraktan Sofraya ” projesi ile okul öğrencileri organik tarım yaparak kendi sebze ve meyvelerini yetiştiriyor. Yaklaşık 650 öğrencinin faydalandığı hobi bahçesi 5. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Müfredatla paralel olarak ilerleyen uygulama öğrencilerin toprağı tanıması, bitki yetişme süreçlerini öğrenmelerini amaçlıyor.

 

Toprakla ilk defa temas eden çocukların olduğunu ifade eden projeden sorumlu Müdür Yardımcısı Enver Tuncay, “Çocuklarımız ellerinden geldiğince tohumları ekerek büyütmeye çalışıyor. Bir ay içerisinde de hasatları toplamaya başlayacağız. Önümüzdeki seneler de de bu projeyi geliştirerek devam ettireceğiz. Çocukların mutluluğunu gördükçe çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyorum” dedi. 

 

Çapalama, gübreleme ve ekim aşamasından geçen hobi bahçesinde; domates, salatalık, fasulye, mısır, patlıcan, soğan, ayçiçeği, biber ve çilek gibi birçok sebze ve meyve fidesi mevcut. Topraktan sofraya gelen sebzelerin hangi evrelerden geçtiğini tecrübe ederek öğrenen öğrenciler bir aydır devam eden çalışmalar sonucunda yetiştirdikleri sebze ve meyveleri de yemeğe başladı.

 

Okullarında istedikleri zaman hobi bahçesinde ekip biçen öğrenciler duygularını ifade etti.

 

Yusuf Emin Naç, “Yazlığımızda da sulamalar yapıyordum ama birebir tohum ekip, büyütmemiştim. Çok keyifliymiş.”

 

Onur Dengiz, “Kabak, biber ve salatalık ektim. Artık yediklerimin nasıl yetiştiğini ve aşamalarını biliyorum. Okulumun içerisinde böyle bir hobi edinmek çok güzel”

 

Mervecan Yılmaz, “Köyümüzde de ekip biçiyordum bu yüzden daha tecrübeliydim. Domatesler ve biberler büyürken ellememeleri için arkadaşlarımı uyardım. Birçok bitkinin içinde olduğu güzel bir bahçemiz olduğu için çok mutluyum” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35