banner32

Öğrenciler festival heyecanı yaşayacak

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki liselerde eğitim gören öğrencilere sporu aşılamak, yetenek ve becerilerini gözlemleyerek kendilerini geliştirebilecekleri branşlara yönlendirmek amacıyla “Gençlik Oyunları Festivali” düzenleyecek.

Öğrenciler festival heyecanı yaşayacak
 Başakşehir Belediyesi, düzenlenen bir törenle 47 okula spor malzemeleri dağıtımını gerçekleştirdi. Bahçeşehir Spor Parkı’nda gerçekleşen törene Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerinin yanı sıra okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.


Olimpik Milli Atlet Merve Aydın, Taekwondo Dünya Şampiyonu Bahri Tanrıkulu , Profesyonel futbolcu Murat Akyüz’ün anons edilmesi salonda büyük coşku yaşattı.


Öğrencilerin her yıl büyük heyecanla beklediği spor malzeme dağıtım töreninde öğrencilere cimnastik minderinden, masa tenisi malzemelerine, basketbol, hentbol, futbol, voleybol malzemelerine kadar bir çok alanda spor malzemesi dağıtıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz yaptı. Yılmaz, “ Ülkemiz sizlerden spordan, sanattan ve bilimden güzel işler bekliyor. Sizlere güvenimiz tam. Başarılı olmanız için tüm imkanlarımızla emrinizdeyiz” dedi.


Gençlik oyunları başlasın


Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Gençlik Oyunları Festivali” düzenleyeceklerini açıkladı. Bahçeşehir Spor Merkezi’nde düzenlenen spor malzemesi dağıtım töreninde konuşan Başkan Kartoğlu, “Başakşehir’de sporun gelişmesi, başarılı sporcuların yetişmesini çok önemsiyoruz. Bu nedenle çocukları ve gençleri spora teşvik etmek, spora ve sporcuya destek olmak için tüm gücümüzü seferber ediyoruz” dedi.


Başakşehir Belediyesi olarak öğrencilerimiz için önemli bir organizasyona daha imza atacaklarını belirten Başkan Kartoğlu, şöyle devam etti: “Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Başakşehir İlçe Kaymakamlığı ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında ‘Gençlik Oyunları Festivali’ düzenleme kararı aldık. Balon futbolu, bilyalı yarışı, insan langırtı, PES turnuvası, ayak tenisi, futbol, basketbol, kort tenisi, masa tenisi, karate, taekwando, judo, paintball, survivor, atletizm ve fetih koşusu gibi müsabakalardan oluşacak festivalin startını, 5 Şubat 2018 tarihinde vereceğiz. Mayıs ayı içerisinde de gerçekleştireceğimiz ‘Spor Şöleni’ ile sona erdireceğiz.”


Öğrencileri heyecan dolu günler bekliyor


Gençlik Oyunları Festivali’nin birlikte mücadele etme kültürüne önemli katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Başkan Kartoğlu Başakşehir’in bir spor adası olacağı müjdesini de vererek, şunları kaydetti: “Farklı okullardan öğrencilerimiz birbirleri ile yarışacaklar. Yarışmalar arkadaşlığı, takımdaşlığı ve birlikte hareket etmeyi bize öğretecek. Onun için de bu tür organizasyonları çok önemsiyoruz. Burada yarışmaya katılacak kardeşlerimizi şimdiden yürekten kutluyorum. İnanıyorum ki festivalle birlikte gençlerimiz renkli spor aktiviteleriyle heyecan dolu günler yaşayacak.”


İlçemiz ile gurur duyuyorum


Belediyemizin gençlerle ilgili yapmış olduğu her proje gurur verici diyen Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, “ Başakşehir yeni projelerle olduğu gibi spor alanında örnek olmaya devam ediyor. Kurulacak spor adası, ilçemizdeki spor kulübü ve açılacak spor lisesi ile spor alanında zirvede olacağız. Sportif bir hayat için sağlıklı beslenmeniz ve düzenli spor yapmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.


Dağıtım töreninden önce gençlik oyunlarındaki oyunlar tanıtıldı. Balon futbolu gençler tarafından ilgiyle izlendi. Akrobatik hareketleriyle yürekleri ağızlara getiren Karizma Şov ise büyük alkış aldı.


Gençlik oyunlarına ön kayıtlar başladı


Spor malzemeleri dağıtım töreninin ardından festivale başvurular da başladı. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan festival, hem eğlendirici hem de eğitici birçok sportif aktiviteden oluşacak. İlçe genelinde liselerde eğitim gören öğrencilere sporu aşılamak, yetenek ve becerilerini gözlemleyerek kendilerini geliştirebilecekleri branşlara yönlendirerek sosyal ve sportif hayatlarına katkı sağlamanın hedeflendiği festivale ilçe genelindeki tüm lise öğrencileri başvuruda bulunabilecek. Öğrenciler www.sporparklari.com web sitesinden ön kayıtlarını yaptırabilecekler. Ayrıca, “Gençlik Oyunları Festivali”ne katılan her oyuncuya üzerinde bilgilerinin bulunduğu sporcu kartı teslim edilecek.


Sürpriz ödüller


Tüm takımlara eşofman ve forma hediye edileceği festivalde, dereceye giren takımlara da tabletten dil eğitimine, tatilden laptopa çeşitli sürpriz ödüller verilecek. Ayrıca, final programında katılımcı ve izleyicilere şölen havasında bir festival gerçekleştirilecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35