banner32

“Nasihatnameler İle Beyin Detoksu Yapıyorum”

Başakşehir Belediyesi, düşünce dünyamızın önemli isimlerinden Alev Alatlı’yı Başakşehir’de konuk etti

“Nasihatnameler İle Beyin Detoksu Yapıyorum”
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa; Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile ilçede görevli okul idarecileri ve çok sayıda öğretmen katıldı.


“Kitap Köprüsü’ ile Türkiye’nin dört bir yanına ulaşıyoruz”

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “İstanbul’u Okuyorum” projesinin de tanıtımının yapıldığı programda konuşan Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, Belediye olarak usta kalem Alev Alatlı’yı ağırlamaktan ve İstanbul İl Milli Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği "İstanbul'u Okuyorum" projesinin tanıtımına ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Başakşehir’den tüm Türkiye’ye kitap köprüsü kurduklarına işaret eden Melik, “Özellikle kitap tedariki konusunda zorluk yaşan ülkemizin dört bir yanındaki okul kütüphanelerimize kitaplar ulaştırıyoruz. Proje kapsamında Başakşehirli duyarlı öğrencilerimizin bağışlarını da, uzaklardaki kardeşlerine ulaştırıyoruz. İnşallah 'Kitap Köprüsü' gibi, bugün burada İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılacak 'İstanbul'u Okuyorum' projesi de, öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasına vesile olacaktır” dedi.

“Yunus dilli, Mevlana gönüllü olmalıyız”

Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan da, düşünce hayatımızın önemli isimlerinden Alev Alatlı ile tanışmaktan ve onun meclisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “Gönül köprüleri kurmalıyız, birbirimizi sevmeliyiz. Yunus dilli, Mevlana gönüllü olmalıyız ve ilmi talep etmeliyiz, istemeliyiz. Hep yan yana, omuz omuza olmalıyız.” diye konuştu.

“Çarkı kırın, asla yaptığınız işle yetinmeyin!”

Konuşmaların ardından sahneye gelen ünlü düşünür Alev Alatlı, okul idarecilerine ve öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında, “Sistem öğretmeni, öğretmen de sistemi yetiştiriyor. Bu bir kısırdöngü ve bunun bir yerde mutlaka kırılması lazım. Bu kırılsın ki vasatlıktan kurtulabilelim” değerlendirmesinde bulundu. Alatlı, şöyle devam etti: “Çarkı kırın, asla yaptığınız işle yetinmeyin. Kendinize bir hobi edinin. Yazın, çizin, resim yapın. Ayağa kalkmaktan imtina etmeyin.”

“Öğretmenlerden çok şey bekliyorum”

Öğretmenlerden beklentisinin yüksek olduğunu söyleyen Alatlı, Nasihatnameler serisinin ilk iki kitabı Fesüphanallah ve Hafazanallah’la ilgili olarak, “Son kitaplarım ile beyin detoksu yapıyorum. Zihinlerin toksin atmasını sağlamaya çalışıyorum. Batı medeniyetine fikrî takip yaparak ve onu bizimle kıyaslayarak anlatmaya çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

Son dakikasına kadar büyük ilgiyle takip edilen program, Alatlı’nın seyircilerin sorularını cevaplaması ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35