banner25

Namazla diriliş, ikinci on yılına Başakşehir’de girdi

Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından 10 yıl önce Başakşehir başlayan ‘namazla diriliş programları’ ikinci on yılına yine Başakşehir’de başladı. Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşi programında Türkiye’nin önde gelen on vaiz ve hocasını ilçe sakinleri ile buluştu. Programa, Yazar Ahmet Bulut, Yazar Abdullah Yıldız, Yazar Hasan Hafızoğlu, İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu, Yazar Hüseyin Kader, Yazar Abdülhamit Kahraman, Yazar Kerim Buladı, Vaiz Abdülmetin Balkanlıoğlu, Yazar D. Ali Taşcı konuşmacı olarak katıldı.

Namazla diriliş, ikinci on yılına Başakşehir’de girdi
 Namaz Gönüllüleri Platformu ve Ensar Vakfı’nın destekleri ile gerçekleşen söyleşi programı Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yaptığı programa Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ve Başakşehirliler katıldı.

 

Başkan Uysal, katılımcılara çiçek takdim etti


Programda, konuşmacılara teşekkür ederek çiçek takdim eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Namaz Platformunun çabalarının meyvesini inşallah Başakşehir’de görürüz. İnşallah hepimiz namazı hakkıyla kılanlardan oluruz” dedi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Namaz Platformu sözcüsü Yazar Abdullah Yıldız, namazla diriliş programlarını anlattı. Sözlerine dua ile başlayan Yazar Hüseyin Kader, “Aradan 10 yıl geçmiş. Hedefimiz bir kişiydi, O bir kişiler yüz oldu bin oldu, inşallah o binler de yüzbinler milyonlar olacak. Kalplerimizin yumuşaması, Allah’ı duyması lazım.  İnsanların kendine gelmesi, dirilmesi lazım. Bu camilerin dolması lazım. İşte bunun için buradayız. 15 Temmuz’u yaşadık. O gece bizi salalar, ezanlar bizi kendimize getirdi. O gün bizi kurtaranlar secdede gözyaşı dökenlerdi. Bugün ümmet olarak biriz, diriyiz. Namaz bizi birleştirdi” dedi.

 

‘Kudüs bizim ruhumuzdur’

 

Yazar Ramazan Kayan, “2017’de Kudüs’ü kaybedişimizin 100. yılına gireceğiz. 2017’yi Kudüs ve Namaz yılı ilan edelim. Kudüs bilincini yeniden uyandırmamız lazım. Kudüs yoksa bizde yokuz. Camilerde mescitlerde yoksak yıkılan camileri kim kurtaracak. Kudüs bizim ruhumuzdur, hafızamızdır, Kudüs bizim irademizdir. Kudüs bizim var oluş nedenimizdir. Gündeminde ve gönlünde Kudüs olmayan her kul kusurludur, özürlüdür.”

 

Kendi hayatından kesitler anlatan Yazar D. Ali Taşcı ise konuşmasında şunları dile getirdi, “Çocuklara atomu öğretiyoruz. Fakat namazı öğretmiyoruz. İnsanın atomu fıtratıdır. Rabbimiz fıtratınızı geliştirmezseniz çürürsünüz, diyor. Eğitim fıtratın gelişim sürecidir. Çocuklarınızın fıtratına bahçe kurmayan öğretmenlerden hesap sormanız lazım.”

 

‘Namaz selam verdikten sonra başlar’

 

Yazar Hasan Hafızoğlu, “Namazı ayağa kaldırmanın yollarından birisi namazda okuduklarımızın ve yaptıklarımızın manasını anlamaktır. Namazda okuduklarımızın manasına kavuşmak gerekir. Kimin huzurunda olduğumuzu biran bile unutmamak gerekiyor. Namaz, Rabbimizin huzurunda klas duruşumuz demektir. Namaz hayata müdahale etmeli, namaz gibi bir hayatımız olmalıdır. Selam verince namaz bitmez, namaz asıl selamdan sonra başlar” dedi.

 

‘Bugün ev merkezli bir İslam anlayışı gelişiyor’


Yazar Kerim Buladı ise yaptığı konuşmada, sabah namazının önemini anlattı, “Malınız ve mülkünüz, sosyal statünüz sabah namazının iki rekâtı kadar kıymetli değildir. Peygamberimiz kızını ve damadını sabah namazına kaldırırdı. Peygamberimiz bu emaneti bizlere bıraktı. Bizlerde çocuklarımızı namaz için kaldırmalıyız. Bugün ev merkezli bir İslam anlayışı gelişiyor.  Adam gökdelenden mahalle camisine inmeye üşeniyor. Hâlbuki İslam cami merkezli inşa olmuştur. Bu anlamda kendimizi sorgulamalıyız. Kaliteli namaz kılmalıyız.”

 

‘Namaz vücudumuzun başı gibidir’

 

Yazar Abdülhamit Kahraman, konuşmasında “Peygamberimiz, bütün ibadetler vücut gibidir, namazda onun başıdır, buyurmuştur. Baş ayağa kalkarsa vücutta ayağa kalkar. Baş koşarsa vücut koşar” ifadelerini kullandı.  

 

İlahiyatçı- Yazar Ömer Döngeloğlu ise konuşmasında, tüm dinlerde olmayan bizim dinimizde olan tek ibadet namazdır. Hayatımız haramlarla işkâl edilmiş durumdadır. Bir Kelimeyi Şahadet imanız için bütün ömrünüze yeter, bir aylık oruç tüm yılınıza yeter, senede bir kere zekât tüm yılınıza yetiyor. Ama namaz o kadar önemli ki günde bir defa yetmiyor,  şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35