banner32

Muharrem Kaya'dan rakiplerine soru

30 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala MHP Başakşehir Belediye Başkan adayı ciddi açıklamalarda bulundu.

Muharrem Kaya'dan rakiplerine soru
Muharrem Kayanın yaptığı o açıklamalar;  

30 Mart yerel seçimleri, maaselef yerellikten çıkmış başka mecralara doğru kaydırılmıştır. Biz bu dönemde 5 yıldır belediyelerimizi yönetenlerin icraatlarını tartışmadık. 5 yılldır halktan toplanan vergiler ile ne yaptılar bunu sorgulayamadık. Ancak bu süreçte Türkiye'nin ne kadar kötü yönetildiğinin de şahidi olduk. Kutulara, çantalara, çelik kasalara doldurulan milyonlarca doların avronun ortaya saçılmasına şahit olduk. Şehirlerdeki rantların nasıl dağtıldığını, şehirlerimizin müteahhitlere nasıl pazarlandığını, nasıl paylaşıldığını da gördük ve anladık. Ankara'daki bu büyük fotoğrafın küçük karelerini de ilçelerimizde bulmak mümkün.
Belediyelerin çarpık yönetim anlayışlarını kanun ve mevzuat kılıfı ile örtülmeye çalışıldığına herkes apaçık görüyor.


Afiş üzerine

İlçemizdeki özellikle 2 belediye başkan adayının bilbordlarda afişlerini görüyorsunuz. Bugün itibariyle 100 bilbortta afiş asmanın bedeli 750 bin TL'dir. Bu aday arkadaşların evlerede dağıttıkları hediyelik eşyaların rakamı da 600 bin TL tutmaktadır. (40 bin dairenin her birine 15 TL tutan hediyeler dağıtılmıştır) Bayrak, broşür, bez afiş, araçlar derken bir bu kadar daha masraflar yapılmaktadır. Yani bir başkan adayı takriben 2-3 milyon TL'den fazla para harcamaktadır.
Biz bu çalışmaların bir kısmını yapamadık. Bilbord kiralayamadık. Hediyeler dağıtamadık. Kendimizi tanıtmak için sadece broşür bastırabildik. Biraz da bez afiş yaptırdık.



Bir adayın seçim döneminde 2-3 milyon lira para harcamasını izah etmekte ben zorlanıyorum. Birincisi bu paraların kaynağı nedir? Kimdir? O aday arkadaşlara para akıtanlar bunu neden yaparlar? Sadece parti mensubiyetiyle milyonları dağıtmak bu kadar kolay mıdır? Yoksa bir takım uyanıklar için bu karlı bir yatırım mıdır? Bu paraları seçim kampanyası için alanlar yarın belediye başkanı seçilirlerse vatandaşa nasıl eşit mesafede duracaklardır?
Halen görevde olan belediye başkanlarının harcamaları ise daha da tuhaftır. Her yıl iyi bir okul yapılabilecek kadar para Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce harcanmaktadır. Yıl içerisinde milyonlarca liralık bütçeyi matbaa ve baskı işlerinde harcayanlar için, seçim döneminde bir vefa borcu mu ifa ediliyor? 5 yıl boyunca belediye bütçesinden zenginleştirilenler, 'Kaz gelecek diye tavuğu esirgemiyor mu?' Halka karşı kurnazlık yaparak, haksızlığı, usulsüzlüğü, kayırmayı 'yönetmenlik' kılıfı dikenler halkın ve hakkın vicdanında mahkum olmuşlardır...



Yapılan son ankette MHP Başakşehir'de patlama yapmıştır. İnşallah İstanbul'un ilçeleri içinde Başakşehir, 30 Mart sonrasında hakça bir yönetime şeffaf, açık, denetlenebilir, hesap verebilir bir yönetime kavuşacaktır. MHP'nin oyları Başakşehir'de yüzde 25 civarındadır. Son anket bunu böyle söylüyor. Burada yönetimde olan partiyle aramızdaki oy oranı iyice daralmıştır. Önümüzdeki 19 günde ben ve arkadaşlarım bu arayı da kapatarak seçimi zaferle bitireceğimize inanıyoruz. Vatandaşımız artık 'Kral çıplak' demiştir. İktidarın üzerine giydiği yolsuzluk, rant, rüşvet, suistimal elbisesi düşmüştür. Hemşerilerimiz gördükleri manzara karşısında şok olmuş, bu denli hırsızlık ve arsızlık yapanlar adına utanır hale gelmiştir. Evet bu yüce milletimiz şimdi utanmayanlar adına kendisi utanmaktadır. Ancak her devrin bir sonu vardır. Demokrasinin gereği olarak siyasi kadrolar vatandaştan yetki alarak iş başına gelir. elbette her siyasi kadro istediği ölçüde başarılı da olamayabilir. Kendileri dışında gelişen birtakım nedenlerden dolayı istedikleri programlarını uygulamakta yetersiz kalabilir. Bu anlaşılabilir bir olaydır. Ancak 10 yılı aşkın bir süredir merkezi iktidarı 20 yılı aşkın süredir de yerel yönetimleri ellerinde bulunduranların akibetleri herkes için ibretlik olmuştur. Türk siyasi tarihinde hiçbir siyasi kadro bu kadar yüz kızartıcı şekilde milletimizin gözünden düşmemiştir.

Şimdi ben soruyorum;

Başakpazar'daki tahtalar normal vatandaşlara fahiş fiyatla satılırken, bazı kimselere ücretsiz dağıtılmış mıdır?

Esnaflara inşaat malzemeleri satmayacaklarına dair belge imzalatıldığı doğru mudur?

AKP İstanbul Milletvekili Harun Karaca'nın sahibi olduğu benzin istasyonu yeşil alan mıdır? Sosyal Tesis ruhsatlı mıdır?

İlçemizde çok sayıda inşaat yapan, belediyenin malı olan kamu arsalarının peşkeş çekildiği 'Makro İnşaat'ta Mevlüt Uysal'ın ortaklığı var mıdır?

CHP milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Erdoğan Toprak 62 milyon liralık ihaleyi Başakşehir Belediyesi'nden almış mıdır?


Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü bütçesi bu dönemde neden 4 milyondan 8 milyona çıkarılmıştır? Bu bütçenin Mevlüt Uysal'ın seçim kampanyasına katkısı nedir? Yıl içeresinde Basın Halkla İlişkeler Müdürlüğü'nün çalıştığı matbaalar ile seçim döneminde Mevlüt Uysal'ın posterlerini basan matbaalar aynı mıdır?


AKP İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem'in sahibi olduğu Dil ve Edebiyat Dergisi'ne 350 bin TL verilmiş midir?
Banu Evleri arkasındaki 92 dönüm arazi Kuzu Gruba peşkeş çekilmiş midir? Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel'in Kuzu Grup ile ilişkisi nedir?

Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, afişlerinde, genel baskanı ile Kadir Topbaş'ın ismi yer almayınca kendisini güvende hissetmiyor mu?

Belediye personelinin seçimlerde çalıştırılması ahlaki midir?

Başbakanın baş danışmanı Yiğit Bulut, her dönemin adamı kalemşör Rasim Ozan Kütahyalı'ya ödenen paraların Başakşehir'e katkısı nedir?

Hafta sonu çalışma ruhsatı için ekstra ücret alınıyor mu? Esnaflardan AKP'ye maddi destek isteniyor mu?
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Neşet Çevik, 'Rüşvet alanda verende mel'undur' derken kimi kast ediyor?

Bir önceki dönemde olduğu gibi Saadet Partisi'nin son dakika sürprizine bu yılda hazır olalım mı?

Şeklinde oldu...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35