banner25

Milli İrade kahramanları Başakşehirlilerle buluştu

Darbe girişimine genci yaşlısı ile karşı duran Başakşehir halkı, gömlekleri ile tankları durduran milli irade kahramanları ile buluştu.

Milli İrade kahramanları Başakşehirlilerle buluştu
 Milli iradeye karşı gerçekleştirilen darbe girişimine geçit vermeyen Başakşehir tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Hain darbe girişimi gecesi kocaman yürekleri ile tanklara geçit vermeyen Başakşehir’in yetiştirdiği iki kahraman milli irade nöbeti tutan Başakşehirlilerle bir araya geldi. Buluşmaya Ak Parti İstanbul Milletvekilleri; Tülay Kaynarca, Nureddin Nebati, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü yöneticileri, oyuncuları ile tam kadro destek verdi.  

 

Milli irade nöbetine sporcu desteği


15 Temmuz gecesi Milli iradeyi yok etmeye çalışan tankların egzozlarına gömleklerini sıkıştırarak etkisiz hale getiren, Başakşehir’in gururu iki milli kahraman Tantunici Danyal Şimşek Usta ve Köfteci Mehmet Şükrü Kıntaş Fatih Terim Stadyumu Otoparkı’nda gerçekleşen Milli irade buluşmasına katıldı. Coşkulu kalabalıkla bir araya gelen kahramanlar ilçe sakinlerine Başkan Uysal ile birlikte tantuni de ikram etti.

 

Başakşehir Milli irade buluşmasına Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanısıra; Ak Parti İstanbul Milletvekilleri; Tülay Kaynarca, Nureddin Nebati, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hatice Gülgönül, Nurettin Ertemel, Murat Şahin, Haluk Dikbaş, Bedri Sinan Gül, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Teknik Direktör Abdullah Avcı ve futbolcular, Sanatçılar; Fettah Can, Umut Murare, Ramazan Kayan, Senai Demirci ve çok sayıda Başakşehirli katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan gecede Başkan Uysal ve beraberindeki heyet sahneye çıkarak halkı selamladı. Hep birlikte okunan İstiklal Marşı’nın ardından Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Uysal, konuşmasında şunları kaydetti, “Bizler her gece ilçemizin takımının stadında misafir oluyoruz. Takımımıza aramızda olduğu için çok teşekkür ediyorum. Tankları durduran ilçemizin gururu milli kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

 

‘Meydanları hainlere bırakmadık’


Ak Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati yaptığı selamlama konuşmasında, “Bütün meydanları olduğu gibi bu meydanı da hınca hınç doldurdunuz. Tüm meydanlarda halkımız nöbet tutuyor. Kadınlarımız hep en önde çünkü o gecede bir alçak talimat verdi, Türkiye’yi parçalamak için. Unuttuğu bir şey vardı, bu ülke insanı bu ülkenin geleceği için bir işarete baktı. Ülkemiz bismillah diyerek meydanlara koştu, şehitler verdi. Devleti için, vatanı için ölmek ancak ve ancak bu necip millete yakışırdı. Meydanları hainlere bırakmadık. Hepsi tek tek hesap verecek” dedi.

 

Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca Başakşehirlilere hitaben şunları dile getirdi, “Bu ne kadar güzel bir şuurdur bu ne kadar güzel sahipleniştir. Uçurumun önünden dönen aziz milletimiz sadece ülkemizdeki hainlere değil tüm dünyaya harükülade bir tablo sundu. Meydanlarda nöbet tutan halkımız oldukça kimse bizi vatanımızdan edemez, bayrağımızdan edemez. Biz OHAL ile ilgili imza attık. O hainlere en kısa sürede cezasını vereceğiz.”

 

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ yaptığı konuşmada 28 Temmuz Perşembe günü Hırvatistan ile oynanacak olan karşılamaya ilçe sakinlerini davet etti, “15 Temmuz gecesi ülkemizin bölünmez bütünlüğüne vurulmak isteyen darbeye milletimiz öyle bir darbe vurdu ki artık ayağa kalkamazlar. Şunu bilmenizi istiyorum, Başakşehir kulübü ailesi olarak hepimiz ölene dek seçilmişliğin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman yanındayız. Bizler kulüp olarak nöbete sizler gibi devam ediyoruz. Rabbim bizi demokrasiden ayırmasın.”

 

Teknik Direktör Abdullah Avcı, “Darbe girişimi gecesi yurt dışında kamptaydık. Sizlerin verdiği bu destansı mücadeleyi ancak ekranlarımızın başından dualarla destekledik. Bugün burada tam kadro olarak sizlerin yanında ülkemizin yanında yer alıyoruz.”

 

Abdullah Avcı’nın ardından takım oyuncuları da milli iradenin yanında olduklarını dile getirdiler.

 

 ‘Başakşehirli olmaktan gururluyuz’


2001’den bu zamana kadar Başakşehir’de ikamet eden diğer bir kahraman ise Danyal Şimşek Usta yaptığı konuşmada geceyi şöyle anlattı, “Biz bu kahramanlığı birlikte yazdık. Biz o akşam 40-50 askerin bir şeyler yaptığını zannedip önemsemedik aslında. Mehmet Şükrü abimizin bizi teşvik etmesiyle, buradan çıkıp oraya gitmemiz nasıl oldu onu bile anlamadık. Her şey ailemizin vatanımızın özgürlüğü içindi. O gece insanlar çıkmamış olsaydı sabah kalktığımızda evde hapis ve dükkânlarımızda kepenkler kapalı olacaktı. Allah’a şükürler olsun ki herkes dışarıdaydı. Herkes görevini yaptı, hainleri durdurduk. Cumhurbaşkanımızın meydanları savunun emriyle Başakşehir’de hainler hariç kimsenin kalmadığını düşünüyorum herkes sokaktaydı ve hepsini engelledik. Şuan işimizin başındayız ve ailemizle özgürce yaşamaya devam ediyoruz.”

 

‘Her şey ailemizin vatanımızın özgürlüğü içindi’


Başakşehir’de köftecilik yapan Milli irade kahramanı Mehmet Şükrü Kıntaş ise konuşmasında şunları kaydetti, “Şükürler olsun ki Rabbim bu darbeyi bütün halkımızla beraber püskürtmeyi bize nasip etti. Ne kadar şükretsek azdır. Başakşehir halkı resmen binalardan boşalırcasına çıkıp Havalimanına gittiler. Havalimanına gidenlerin yarısı Başakşehirli diyebilirim. Allah’ın izniyle bu günden sonra hiç kimse bir daha böyle bir darbe girişimine kalkışamayacaktır. Çünkü bu milletin liderine, vatanına nasıl sahip çıktığını buradaki darbeciler değil, tüm dünya görmüştür. Allah (C.C) nasip ederse bu ülkeye kıyamete kadar kimse dokunamayacaktır.”

 

Konuşmaların ardından Danyal Şimşek Usta, Mehmet Şükrü Kıntaş Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve beraberindeki heyet ile birlikte ilçe sakinlerine tantuni ikram etti.

 

Gecede Umut Murare, Ramazan Kayan, Senai Demirci de milli irade nöbetinde Başakşehirlilerin yanında yer aldı.



Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35