banner25

Mevlüt’ün KİTPAŞ’ı BAŞAKKENT A.Ş mi ?

Hiçbir ilçe belediyesinde uygulanmayan bir çok yeni ve cin fikrileri Başakşehir Belediyesinde uygulamaya kalkan Mevlüt Uysal’ın bu çalışmalardan birisi de bir nevi kendi KİPTAŞ’ı denebilecek BAŞAKKENT A.Ş. nin kuruluşu bir çok ilginç olayı bünyesinde barındırıyor.

Mevlüt’ün KİTPAŞ’ı BAŞAKKENT A.Ş mi ?
 
Döngeloğlu Din adamı mı şaibeli şirketin yöneticisi mi ?

Başakent A.Ş. 2011 yılında 100 bin lira ödenmiş sermaye ile kuruldu. 

O zamanlar Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Şahin kurucusu, imza yetkilisi ve Yönetim Kurulu Başkanı'ydı.

Yönetim Kurulu içinde Başakşehir Belediyesi'nde danışmanlık adı altında kadrolanan Ömer Döngeloğlu, AKP Başakşehir Belediyesi meclis üyelerinden bazıları ve AKP ye yakın isimler vardı.

Şirket, ödenmiş sermayesi ve şirket değerleri ile beraber Başakşehir Belediyesi'ne hibe edildi.

Başakkent A.Ş ilk iki yıl 1.106.797 lira zarar ettiği halde Yönetim Kurulu'nda ibra edildi.



Başakkent A.Ş'nin asıl amacı daha sonra anlaşıldı

Şirket, kentsel dönüşüm projesi kapsamında rezerv yapı alanı içine giren Orta Bölge'de yaşayan hak sahiplerinden ucuz bedeller karşılığı arsa arazi toplamaktaydı.

Kanal İstanbul projesinin açıklanmasından sonra söz konusu yerler değer kazanacak ve Başakkent A.Ş'nin elindeki arsa-arazi portföyü iktidara yakın müteahhitler tarafından ranta tahvil edilecekti.

Başakkent A.Ş kuruluşundan bugüne kadar tamamen ticari mantıkla ilerleyen, hiçbir faaliyet üretmeyen, sürekli zarar eden, biriken borçlarını belediyeye ödeten ve ilçedeki Kentsel dönüşüm hareketi için görev üstlenen bir rant mecrasıdır.


Belediye başkanı Mevlüt Uysal’a soruyoruz bu şirketin ettiği zararları bizim vergilerimiz ile ne zamana kadar karşılamaya çalışacak ?


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35