banner25

Mevlüt Uysdal’dan bir ayrımcılık daha

Başakşehir’in sorunlarını ve başkan Uysal’ın yapamadıkları bilen ve ilçenin en iyi takip edilen gazete ve haber portalı yetkililerini dışlayarak Başakşehir’deki sorunları bilmeyen basın mensupları ile iftarda bir araya gelen Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın bu davranışı kurnazlık olarak değerlendirildi.

Mevlüt Uysdal’dan bir ayrımcılık daha
 Yaptığı konuşma’da en çok basın mensubu’nun Başakşehir’de ikamet ettiğini ifade eden Uysal bu kadar basın mensubundan istifade etmemesi çelişkili bulundu.

 

En çok basın mensubunun ikamet ettiği ilçede 3.5 yılda bir sadece bir sefer basın toplantısı yapılmasının başkan basının gücünden yararlanmayı bilmiyor dedirti.

 

İşte Baikan Uysal’ın yaptığı konuşma metni ;

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Belediyenin düzenlediği iftarda basın mensuplarıyla buluştu. Çok sayıda ulusal ve yerel basın temsilcisinin katıldığı iftarda konuşan Başkan Uysal, Başakşehir’le ilgili müjdeli haberler verdi.

Başakşehir İstanbul’la Özdeşleşen Bir ilçe Olacak Başakşehir Hasırlı Restaurant’daki iftarda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, geçmişteki Başakşehir’le şimdiki Başakşehir arasındaki farklara dikkat çekerek, hedeflerini anlattı. Başkan Uysal, “Belediyecilikte üç senemizi doldurduk. İstanbul’un yeni kurulan ikinci ilçesiyiz.

Başakşehir’de gelişime açık bir ilçe ve inanıyorum ki yakın zamanda Fatih, Beyazıt gibi İstanbul’la özdeşleşen bir ilçe olacak” diye konuştu.

Üç Çapa Hastanesi Büyüklüğünde Sağlık Kompleksi Basın iftarında ilçedeki yeni projelerini de anlatan Başkan Uysal, “Bölgemizde yapılacak sağlık kompleksi üç Çapa Hastanesi büyüklüğünde bir kompleks olacak.

Hastanenin ihalesi bitti. Bu yıl inşaatı başlayacak” diyerek, müjdeyi verdi. Gazetecileri Başakşehir’e Davet Etti Başakşehir’in ‘en’leri barındıran bir ilçe olduğunun altını çizen Başkan Uysal, ‘’Başakşehir İstanbul’da en fazla basın mensubunun oturduğu ilçesi.

Başakşehir İstanbul’da en fazla hakim ve savcının oturduğu ilçesi. Başakşehir İstanbul’da en fazla Belediye Başkanı, en fazla milletvekilinin oturduğu ilçesi.

Gelin siz basın çalışanlarını da Başakşehirli yapalım” dedi. 3 yılda 258 bin ton asfalt İlçenin uç noktaları barındırdığına da dikkat çeken Başkan Uysal, “İlçemiz, bölgemizde düzenli yapılaşmasını tamamlamış, örnek gösterilen bir bölge olan Bahçeşehir’in yanında, Altınşehir gibi İstanbul’un en mağdur bölgelerinden birini de barındırıyor.

Göreve başladığımızda ilçemizin yüzde 50’sinin alt yapısı yoktu. Planları yoktu. Orta bölgemizde hızla planlama ve alt yapı çalışmalarına devam ediyoruz.

Belediyemiz İstanbul’da alt yapıya en fazla bütçe ayıran ilçesidir. 3 yılda ilçemizde 258 bin ton asfalt döktük” dedi.

Kentsel Dönüşüm Yanlış Anlaşılmamalı Konuşmasını İlçedeki Kentsel Dönüşüm çalışmalarını anlatarak devam eden Belediye Başkanı Uysal, “Başakşehir’e İstanbul’un yeni vitrini diyoruz.

Vitrindeki ürünlerin de en iyisi olması lazım. Orta bölgemizde kentsel dönüşüm çalışmalarında son noktaya gelindi. Şahintepe Mahallemiz’in binlik-beş binlik planları bitti.

İfrazları Büyükşehir encümeninden çıktı. Şu anda da tapuları çıkıyor. Bu çalışma 2,5 senede tamamlandı. Kamu olarak bölgede alt yapıyı hazır hale getirip, yolları, caddeleri açıp, parkları yapacağız.

Vatandaşın kendi mülkünü kendisi dönüştürmesi, yenilemesi yoluna gideceğiz. Kentsel dönüşüm diyince herkes ürküyor. Kentsel dönüşüm yanlış anlaşılmamalı. Vatandaşı evinden barkından ayıracaklar olarak algılanmamalı. Vatandaş, kendisi ya da belediye aracılığıyla evlerini yenileyecek.

Eylül, ekim ayında bu çalışmalara başlamış olacağız” dedi. İlçenin sorunlarına da değinen Başkan Uysal, ilçede ulaşımı rahatlatacak yeni çalışmaları da basınla paylaştı.

Başkan Uysal, “3. köprünün otobana bağlantı yolu olan Kuzey Marmara yolu ilçemizden geçecek.

Başakşehir metro deneme seferlerine başladı. Yılbaşına açılmış olacak. Marmaray projesi Hadımköy hattına kadar uzatılıyor bu da Bahçeşehir’den Marmaray geçmesi demek.

Bu da ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak’’ şeklinde konuştu. Ramazan Başakşehir’de Yaşanır Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ramazan ayı programlarına da değindi. “Her ne yapıyorsak en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Mahalleler birbirine yakın olsa da iki mahalle arasındaki ulaşım zor olabiliyor. Bu nedenle etkinlik alanlarımız genişlettik. Ramazan programlarımıza bu sene Kayaşehir bölgesini de ekledik. Her gece beş bölgede etkinlikler düzenliyoruz“ dedi.

İftar daveti için Başkan Uysal’a teşekkür eden basın mensupları ise iş yoğunluğu nedeniyle görüşemedikleri arkadaşlarıyla bu vesile ile görüşmüş olduklarını belirterek, davetten memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35