banner32

Mevlüt Uysal’dan Bakan’a ve Malatyalılara Saygısızlık

Belediye başkanı seçildiği günden beri Parti disiplini konusunda sayısız hata ve saygısızlık yapan Başakşehir Belediye başkanı en son saygısızlığını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Başakşehir'de yaşayan Malatyalılara karşı yaptı.

Mevlüt Uysal’dan Bakan’a ve Malatyalılara  Saygısızlık
Ne kendisi vardı,ne yardımcıları nede Ak Parti Başakşehir ilçe başkanı
İstanbul Times Yayın Grubu olarak yıllardır bakanları takip ediyoruz. Ziyaret ettikleri ilçe belediye başkanı kendi partisine mensup ise mutlaka bakan ilçesine girer girmez yanında yer alır bakan ilçeyi terk edene  kadar da yanında durduğuna defalarca şahit olduk.

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber
Kendisi olmadığı gibi bir yardımcısı da Bakan’ın ve yüzlerce Malatya’lının olduğu  yere göndermedi
Başakşehir Belediye Başkanı Av.Mevlüt Uysal’ın yaptığı saygısızlık ve kaba davranışlarına bugüne kadar dur demeyen parti büyükleri ilçede olduğu  halde Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini temsil eden bir bakanın bulunduğu büyük bir etkinliğe katılmayan Mevlüt Uysal’ın bu tutumu Malatyalılara çileden çıkardı.
Ak Parti Başakşehir ilçe başkanı Ayhan Özgürel ne iş yapar ?
Ak Parti Başakşehir Kurucu ilçe başkanı Ahmet Selim Köroğlu’nuntopluun her kesimi ile oluşturduğu sinerjinin aksine Mevlüt Uysal’ıngüdümüne giren ilçe başkanı Ayhan Özgürel’in vurdumduymaz tutumu partisine mensup bir bakanın kendi ilçesinde katıldığı büyük bir etkinliğe katılmaması mazur karşılanamaz.
Ayhan Özgürel Mevlüt Uysal mı ilçe başkanı yoksa Ak Parti’nin mi ?
Malatya Milletvekili ve 64.Hükümetin Gümrük  ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Yoğun bakanlık çalışmalarına ek olarak İstabul’da Malatyalıların yaptığı bir çok eksinliğe katılarak bakanlığının ve hükümetin çalışmalarını milyonlarca insana aktarmak için can siperane çalışırken kendi parti ilçe başkanı ve kendi partisine mensup belediye başkanı ilçede oldukları halde Bakanın konuşmacı olduğu etkinliğe katılmayarak hem CumhurbaşkanıErdoğan’a,hem başbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu’na,hem Gümrük  ve Ticaret bakanı Bülent Tüfenkçi’ye hem de Başakşehir’de yaşayan ve Somuncu Baba olarak bilinen büyük alimi yad etmek için program yapan Malatyalılara saygısızlık yaptılar.
Bu saygısızlık bize değil Hükümete yapıldı
Gazeteci yazar ve 23 yıldır Malatya da kaynak kitap olarak okutulan Malatya kitabının yazarı Hüseyin Çetiner şunları söyledi ”Başakşehir Belediye Başkanı Av.Mevlüt Uysal’ın parti disiplininin ve halka bakış açısının hatalı olduğunu 2010 yılından beri ifade ediyorum.
Ancak 3 Nisan 2016 Saat 20.30 da Başakşehir 4.Etap Çınar Koleji Konferans salonunda yapılan “Somuncu Baba’yı anma eylinliğine” T.C.Gümrük ve Ticaret Bakanı sayın Bülent Tüfenkçi’nin  ana konuşmacı olarak katılacağı günler önceden etkinliği yapan dernek tarafından duyurusu yapılmıştı.
 Siyasi teamüllerimiz gereği Bakan ilçe sınırlarına girdiği andan ayrılana kadar aynı partiye mensup oldukları için belediye başkanı ve partisinin ilçe başkanı siyasi etik ve görgü kuralları gereği yanında olmaları gerekirken ne kendileri ne de birer temsilcilerinin olmamasını kabul etmek mümkün değil.
Öncelikle Ak Parti İstanbul il başkanlığının bu nezaketsiz durum hakkında hem ilçe başkanlarından hem de belediye başkanlarından savunma almalarını Malatyalılar olarak istiyoruz.
 Bu konuda hem Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi ile hem Başbakan Ahmet Davuoğlu ile temasa geçerek neden Mevlüt Uysal’un böyle bir saygısızlık yaptığını sorgulamalarını isteyeceğiz. Ben kendi adıma bu tür bir saygısızlığın hem Ayhan Özgürel hem de Belediye başkanı Mevlüt tarafından yapılmasını kabul etmiyorum.
 Bizlerin oyları ile makam mevki sahibi olan insanların bize ve bakanlarımıza karşı aleni bir saygısızlık yapmalarını hiçbir zaman kabul edemeyiz.
Büyük alim ve gönül adamı Şeyh Hamid-i Veli diğer adı ile Somuncu babayı andığımız böyle mutlu bir anımızı provake eden ilçe başkanı ve Belediye başkanını kınıyorum.
Bakanımızdan ve halkımızdan özür dilemelerini istiyorum diyen gazeteci yazar Hüseyin Çetiner  artık birisi Mevlüt Uysal ve Ayhan Özgürel’e dur desin ” dedi.
Kaynak İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35