banner32

Mevlüt Uysal,Bu Dönem Başakşehir’e Belediye Başkanı seçilsin,ben Eşşek gibi anıracağım

Türk Halk Müziği Sanatçısı Ramazan GARİPSES: MEVLÜT UYSAL,BU DÖNEM BAŞAKŞEHİR’E BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLSİN,BEN EŞŞEK GİBİ ANIRACAĞIM Ömrünün yaklaşık yarım asrını sanat çalışmalarına veren Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Ramazan Garipses, eski sanatçıların kalmadığını, günümüzde artık parası olanın sanatçı olduğunu söyledi.

Mevlüt Uysal,Bu Dönem Başakşehir’e Belediye Başkanı seçilsin,ben Eşşek gibi anıracağım
Sanatçı Garipses Uysal kazansın eşekler gibi anıracağım dedi

Yeni yasa çıkmadığı için insanların artık internetten bedava şarkı indirip dinlediğini ve bunun karşılığında sanatçının para kazanamadığını anlatan Garipses, ayrıca 13 yıldır Başakşehir’de yaşamasına rağmen Başakşehir Belediyesi’nin özellikle ramazan etkinliklerine kendilerini değil de dışarıdan insanlar getirmesine tepki gösterdi. Garipses, verdiği röportajda şunları söyledi:


-Yıllardır Başakşehir Belediyesi’nin ilgisizliğinden yakınıyorsunuz. Bunun nedeni nedir ?

13 yıldır Başakşehir’de oturuyorum. Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile şahsi bir sorunum yok. Mevlüt Bey’i oylarımızla getirdik biz ve burada sanatı bilmeyen sanatın S’ni bilmeyen sözde ilahi okuyup deyip de sağda solda akşama kadara birahaneler de içki içen adamlar, Ramazan aylarında konser veriyorlar.

Oysa ben 13 yıldır Başakşehir’de oturuyorum. KİPTAŞ Çarşısı’nın iki dönemdir Yönetim kurulu Başkanlığını yapıyorum.

Kaymakamımız ve İlçe Emniyet müdürümüz her sorunumuzda bize yardımcı oluyorlar. Mevlüt Uysal’a gelince, kendisiyle şahsi bir sorunum yok, kendisini de severim .

Bizi çok iyi bildikleri ve tanıdıkları halde bugüne kadar ben kişisel haklarımı konuşuyorum, yapılan etkinliklerde sadece bundan iki üç sene önce bir etkinlikte o da başka bir arkadaşımın ısrarı üzerine bana bir program verilmiş ve çok da güzel bir program olmasına rağmen nedense ben de, beş vakit namaz kılarım, sanatçıyım, alkol ve sigaram yok. Müslümanlık sadece iki tane ilahi okumaksa, ilahinin en güzelini de ben okurum ama ben okumam haddimi bilirim. Ben şarkı türkü sanatçısıyım Ahmet Özhan ekoldür ona saygım vardır.

O ilahi de okur her şeyde okur. Çünkü yakışıyor ve hakkıyla yapıyor işini. Ama sanatçı olmayan kişilere hem ilahi hem de şarkı söylettiriyorlar. Ben isyan ettim. Buradaki ağabeyler geliyor. ‘Senin bu listede ismin yok diyorlar.’ Yılların sanatçısıyım ve Başakşehirliyim. ‘Sen nasıl burada programlara çıkmıyorsun’ diyorlar. Aziz Yeniay hemşerimiz belediye başkanımız burası Küçükçekmece’ye bağlıyken her sene burada etkinliklerde ve Ramazan aylarında en az iki üç defa bana çadırlarında konser verdirmiştir. Allah razı olsun Aziz Bey’den.

Burada hemşericilik değil, benim evveliyatımı bildiği için Mevlüt Uysal da biliyor. Bende 13 ve 14 sene burada oturuyorum. Bizim oylarımızla gelmiştir oraya da... 

Kendisini aradım bu sene Ramazan ayına girerken, liste çıktı ve bana dediler ki sana program yazmışım. Ben aynı zamanda Başakşehir Adıyamanlılar Derneği’nin hem kurucu üyesiyim hem de kültür sanat komisyonu başkanıyım. Bayramtepe’de bir buçuk yıldır faaliyet göstermektedir. Ve orada Adıyaman kitlesi çoktur. Dernek Başkanı Ahmet Melik bana ‘Sana da program yazdık’ dediği halde, yine program listesinde adım yoktu.

Sonra direkt Mevlüt Uysal’a ‘Hayırdır, Başkanım bizim ismimiz neden listelere yazılmıyor’ diye sorduğumuzda, ‘Siz niye organizatörlerle istişare etmiyorsunuz.’ Sen organizatörüne diyeceksin ki, şu şu isim buranın sanatçıları, kim var burada Ramazan Garipses, Murat Kekilli, Çağrı. Çağrı şu anda 150 -200 kiloya yakın oldu, şeker hastası. Fethullah Gülen Hoca’nın şiirini beste yapıp yılarca televizyonlarda dönen çok güzel bir ses. Hem konservatuarlı bir sanatçı arkadaşımız ve o da Başakşehir’de oturuyor ve hatırı bile sorulmuyor.

Bu mudur? Sanata saygı, sanatçıya saygı. Şunu diyeceğim Başakşehir’de sanata ve sanatçıya saygısı yok. Mevlüt Uysal bir dahaki dönem Belediye Başkanı olsun ben burada eşek gibi anıracağım, bu kadar da ağır konuşuyorum. Ben demiyorum sadece, burada sadece kendi ideolojisini devam ettiriyor. Ben AK Parti’ye oyumu da verdim Mevlut Uysal’ı da destekledim. Burada söz verdiği hiçbir şeyi yapamadı. Örneğin benim eşim hayvanseverdir.

Evimin içinde 10 tane kedi var, biri kör, biri sakat, hepsini kısırlaştırmışız. Özel yaptırdık, belediyenin hiçbir desteği yok bunlara. Seçim döneminde siz yerinizi ayarlayın barınağınızı yaptıracağım, o kadar söylememize rağmen dediklerimizi kulak ardı ettiler. Artı, o kadar da köpeği toplayıp itlaf ettiler. Burada sokak köpeklerine işkence yapılıyor. 

Bir vatandaş olarak hakkımız var. Mevlut Uysal kendi parasıyla gelip bunu yaptırmayacak, devletin vergilerinden kesilecek bir bütçeyle mahallemize bir barınak yapacak o kadar. Mevlüt Uysal çalışmıyor, kendi yandaşlarını zengin ediyor ve onlara para aktarıyor. Burada çok haksızlıklar var. Başakşehir’de sanatı bıraktık, haksızlıklarla uğraşıyoruz. Bağcılar Belediyesi köpek barınağı yapmış hiç olmazsa yapıyor bırak, Başakşehir’de veteriner bile yok... (kısmet sadeleştirilmiştir)

Röportaj: Malatya Star Gazetesi-Faik Bozdağ


YORUM EKLE
YORUMLAR
rafet..
rafet.. - 10 yıl Önce

bi sanatcı sanat bitti diyor bi mevlüt uysal diyor ulan ne halt yediginiz belli degil , nasıl kime yalakalık yapıcaz diye kafayı yiyorsunuz hüseyin beyyy =)

Rafet bey merhaba,

Bizi takip ettğiniz için teşekkür ederim. Bir sanatçı ve Başakşehir seçmeni sayın Uysal ile alakalı bir şey söylemiş biz de meslektaşımızın haberini alıntı yapmışız.Siz bunda bile bizi eleştiriyorsunuz ..Siz nasıl yaranabileceğiz merak ediyoruz...

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35