banner29

Mevlüt Uysal, 15 Temmuz davalarını takip etti

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Silivri’de devam eden Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işgal girişimi ve mahrem imamlar davasını takip etti. Davalara Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’da katıldı.

Mevlüt Uysal, 15 Temmuz davalarını takip etti
 Beraberlerindeki belediye yetkilileri ile birlikte takip ettikleri dava ile ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “ Halkımız 15 Temmuz’da nasıl ki, devlete millete ve bayrağa sahip çıktı. Aynı duruşu sergilemesi gerekiyor, en ufak zarar görenler bile gelip müdahil olması gerekiyor” dedi.

 

“MÜCADELE DEVAM EDİYOR”

 

Mahrem imamlar davasını izledikten sonra basın mensuplarına izlenimlerini aktaran Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Adı üstüne ‘mahrem imamlar’ yani gizli bir şekilde örgütlenme. Bunun hukuken ortaya çıkartılması zaman alır. Hukuki mücadele konusunda devletimiz gerekeni yapıyor, her hâlükârda karşılığını, cezalarını alacaklar. Burada aynı zaman psikolojik mücadele yürütüyorlar, Türkiye düşmanları devletlerini arkalarında görüyorlar. Onlar kendilerinden emin, yaptıkları işin doğru olduğuna inanan duruşları var. O duruşları kendilerine zarar, ülkemize zarar. Bunun bir şekilde değişmesi gerekiyor. Bunun değişmesi adına, vatandaşlarımız o psikolojik mücadelede onlara destekleyenlere o duruş omuz verenlere karşı çıkması lazım” diye konuştu.

 

Başkan Uysal, sözlerine şöyle devam etti; “Ülkemizde insanların şunu unutmaması lazım, bu mücadele henüz bitmemiş davalar açılmış cezaevinde olmuş olsalar bile mücadele devam ediyor. Halkımız 15 Temmuz’da nasıl ki, devlete millete ve bayrağa sahip çıktı. Aynı duruşu sergilemesi gerekiyor, en ufak zarar görenler bile gelip müdahil olması gerekiyor. Zarar görenler nasıl olsa davalar açıldı diye davaları bırakmamaları gerekiyor. Gaziler ve vatandaşlar takip etsin ki onlarda yanlış yaptığının farkına varsın.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35