banner32

Mevlüt bey Çay,Simit ve Sohbet için çok geç değil mi ?

Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal 2010 yılında Başkan’a sorun toplantılar yapacağını ifade etmişti.

Mevlüt bey Çay,Simit ve Sohbet için çok geç değil mi ?
Orta bölge olarak tabir edilen  Şahintepe,Güvercintepe,Altınşehir ve Ziya Gökalp mahallelerinde yaşanan imar sorunundan dolayı başkana sert sorular soran vatandaşın daha çok tepkisini çekmek istemeyen başkan Uysal bir daha toplantı yapmadı.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Bu günlerde hiçbir alt ve üst yapı sorunu olmayan sadece kültürel ve sosyal sorunları olan 5.Etap’taki bazı sitelerde Çay,Simit Sohbet konsepti ile halk ile iç içe olduğunu ispat etme gayreti güden birkaç tane yapmacık toplantı yapıp biryerlere mesaj verme gayretine giren başkan'a vatandaş biraz geç olmadı mı başkan diye sordu.

Başka Belediyeler de bu tür çalışmalara basını da davet ederek daha seçimlere 6 ay değil yıllar kala düzenli bir şekilde yaparak her görüşte vatandaş ile gerçek manada iç içe olduklarını kanıtladıkları sağlıklı toplantılar yaparken Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın sorunları olan mahalleler yerine % 90 aynı görüşte olan insanların yaşadığı 5.Etap sitelerinde “Çay Simit Sohbet” adı ile  yapmaya çalıştığı toplantıların hiçbir anlam ve önemi yok.

Başkan 4.5 yıllık hizmetlerine güveniyorsa lütfen gidip Güvercintepe’de, Şahintepe’de, Altınşehir’de mahalle halkı ile “Çay Simit Sohbet” toplantısı yapsın.

İşi başka yerlerde olan site sakinlerinin otel niyetine kullandığı evlerinin bulunduğu yerde toplantı yapmak yerine İmar,Ulaşım,Sağlık,Yüksek gerilim altında yaşamak gibi ciddi problemler yaşayan bölgeler dururken Başakşehir 5.Etap Ortaköy sitesinde vatandaş ile Çay Simit Sohbeti yapmak hizmet bekleyen mahalle sakinlerine karşı en basit tabiri ile saygısızlıktır.

Sayın başkan yine cevap verdirmeyecek ama biz yinede birkaç tane soru soralım;

Sayın başkan İmar olmadığı için adeta yaşamın durduğu Güvercintepe, Şahintepe ve Altınşehir’de bir an önce mahalle sakinlerini ile “Çay,Simit Sohbet” toplantısı yapacak mısınız ?

Daha bir hafta önce bir araya gelen yüzlerce vatandaşın İmarımızı çöz basın açıklamasına karşı bir cevap vermeyi düşünüyor musunuz ?

Ak Parti Genel Merkez’in yaptığı anketlerde Başakşehir halkının size güveninin % 18’ lere kadar düştüğü söyleniyor bu ifade doğrumu ?

Ak Parti’nin sizinle bu dönem yola devam etmeyeceği ile alakalı güçlü mesajlar alıyoruz sizinde bu konuda elinizde herhangi bir bilgi var mı ?

Siz başbakan’ın yerinde olsanız Muhtarı ile kavgalı,basın’ı ile kavgalı,eski yardımcıları ile kavgalı,STK.ları ile  kavgalı,müteahhidi ile kavgalı kısaca en ufak eleştirel bir soru soran herkese hakaret eden bir belediye başkanı ile yeniden yola devam eder miydiniz ?

Sayın başkan sorularımıza bugüne kadar cevap vermedi.Ama bizlerde soru sormakta bir türlü vazgeçmedik. Çünkü biz halk için yayıncılık yapıyoruz. Biz sorularımızı sorarak vazifemizi yapalım cevap verip vermeyeceği başkanın takdirine kalsın.

Son söz Sayın Başkan sandığın seçmenin önüne gelmesine sadece 6 ay 14 gün kaldı (16.09.2013) ancak adayın netleşmesine sadece ve sadece 3 ay gibi bir zaman kaldı. Bu süre zarfında başkanlığın tadını çıkarmaya bakın.Çünkü bir daha bu makamlara zor gelirsiniz.

Başbakan size İstanbul’un yüz ölçüm ve ekonomik olarak en büyük ilçelerinden birisini teslim etti ama siz kıymetini bilemediniz.

Güle Güle başkan…

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
hafiz bilir
hafiz bilir - 11 yıl Önce

Gecti borun pazarı sur esegi nigdeye ama adam voleyi vurdu artık secilmese aday gosterilmesede olur makro insaatta genel mudur yardimciligi verecekler ona

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35