banner29

Mevlüt başkan hata sizde mi bizde mi ?

Başakşehir Times Gazetesi hiçbir haber çalışmasında kişi ve kurumları yıpratmayı hedef almaz. Önceliğimiz halkın merak ettiği ve okurlarımızın haber ihbar hattına gönderdiği soruları muhataplarına sorup cevaplarını halka ulaştırmak birinci görevimizdir.

Mevlüt başkan hata sizde mi bizde mi ?
Basın Danışmanınızı tanımıyoruz   

Sayın başkan basın danışmanınızın ve başkan yardımcılarınızın bizimle iletişim halinde olmasını sağlasaydınız bir çok haberimizde sorduğumuz soruları direkt olarak haberde değil sizlere sorup cevabını alabilmemize  imkan verseydiniz daha sağlıklı bir çalışma yapmış olmaz mıydınız ?

Başakşehir Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Basın danışmanız basın ile olan ilişkilerinizi düzenlemekle görevli değil mi ? Rahmetli Bektaş Erdoğan hariç diğer basın danışmanlarınızı bir türlü tanıyamadık. Diğer belediyelerin basın danışmanları ile gayet sağlıklı bir haber alış verişi ve iletişimimiz var iken ikametimiz olan Başakşehir belediyesi basın danışmanı ile bir türlü sağlıklı bir iletişim kurulmamasının sorumlusu biz olmazsa gerek. Çünkü bir çok konuda sorular sormamız rağmen muhtemelen sizin talimatınız gereği hiçbir sorumuz cevap verebilmiş değiller.

09.10.2013 ‘de yaptığımız bir haberde “Başak Pazar’da neler oluyor ?  haberimiz ile gayet masum sorular sormuşuz. Sizin basın danışmanızın ilgili yerlerde  sorularımızın cevabını bize iletmesi gerekirken Avukatınızın  Küçükçekmece Cumhuriyet savcılığında hakkımızda suç duyurusunda bulunması sizce doğru bir davranış mı  ?

Bu haberde en ağız sorumuz “Başak Pazar 17 Trilyon’a ihale edilmiş bitiminde 25 trilyon ödendiği ifade ediliyor bu fark nereden kaynaklanıyor sorusunu sormak siz yolsuzluk yaptınız demek değildir”

Kurbanlıkların elektrik akımına kapılması olayı

12 Ekim 2013 tarihinde haber ihbar hattımızı arayan bir  okurumız Başakşehir Belediyesi Kurban satış ve kesim yerinde bir kaç tane çadır’da meydana gelen eleketrik akımında 33 tane tosun elektrik akımına kapılarak telef oldu dedi. Biz de bahse konu tarihte belediyensin çağrı merkezininin 444 0669 nolu telefonunu saat 22.50 de arayarak bu ihbarın doğruluk  derecesini sorduk. Memur kurban satış yeri ile iletişime geçip size dönüş yapacağız dedi. Isa süre sonra bize dönüş yapan memur kesinlikle böyle bir şey yok dedi.(12.10.2013 saat 22.50 ile 23.21 arası çağrı merkezinin kayıtları incelensin yaptığımız görüşme kayıtları ortaya çıkar)

33 Tane Büyük Baş Kurbanlığın elektrik akımına kapılıp telef olması gibi büyük bir olaydan başkanın haberi olmaması düşünülemez. Bir basın mensubuna da başkanın haberi ve bilgisi olmadan  olan bir olay olmamış gibi lanse edilemez. Biz de Başkan yalan söyleme başlığı da atabilecek iken daha hafif bir başlık olan “Mevlüt Başkan başlangıçta neden inkar etme yoluna gitti ? başlığı ile haber  yaptık.

Başakşehir Belediyesi ile alakalı yapacağımız haberlere yayın yasağı istemek ne demektir ?

Başakşehir Belediye Başkanı Av.Mevlüt Uysal’ın avukat Hakan Karadaş ‘ın verdiği dilekçenin “yayın yasağı verilmesi  talebimiz vardır”. İbaresi bizi şaşkınlığa uğrattı. Belediyenin kendi kayıtları incelendiğinde verdiğimiz tarih ve saatlerde yapılan görüşmede hiçbir büyükbaş hayvanın telef olmadığının ifade edildiği,oysa olay yerinde biz telefon görüşmesi yapmadan 48 dakika önce 33 baş büyükbaş havanın telef olduğu görülecektir.Ve Belediye yetkilileri bu durumu Mevlüt başkanın bilgisi dahilinde başta inkar ettiler bizim haberimizden sonra olay ulusal basın’a yansıyınca bu kez de zarar eden esnafa 250 bin liranızı biz ödeyeceğiz olayı büyütmeyin denildi.

Bu vesile  ile şu soruyu da sorarlım 33 Büyükbaş hayvan için ödeneceği ifade edilen 250 bin Türk Lirası hangi hesaptan ödenmiştir.

Hiçbir haberimizde kimseyi yıpratmak ve küçük düşürmek gayemiz yoktur. Amacımız okurlarımıza ilçemizde meydana gelen haberleri sunmaktır. Sorduğumuz sorularımızı haberimiz de sormamızı istemeyen Belediye başkanı Mevlüt Uysal Basın danışmanının bizimle sağlıklı bir şekilde iletişim içinde olursa bir çok sorumuzu önce basın danışmanına sorup tatmin olabiliriz.

Avukat Hakan Karadaş’a da şunu söylemek isteriz.Yüce Türk yargısından haber akışımıza müdahale isteyeceğinize vekili olduğunuz kişilerden basın ile sağlıklı bir iletişim kurmalarını istemeniz hem daha demokratik olur hem de daha sağlıklı olur.

Mahalli basın alanında faaliyet gösteren bizlerin avukat ve danışman ordusu yoktur. Anadolu tabiri ile biz yemeğimizi tencerede pişirir kapağında yeriz. Bizim hanlarımız hamamlarımız yok tek bir şeyimiz var halkın sorularına cevap bulabilmek için KALEMİMİZ. Bunun da yargı eli ile alınmasını istemek halkın oyları ile iş başına gelmiş bir belediye başkanına kazançtan çok zarar getirir. Daha öncede defalarca dostane bir şekilde gereksiz yere basın ile polemiklere girmektense sorulan sorulara cevap verin basında işini yapsın siz de demiştik ama hiçbir tavsiye ve uyarımızı dikkate almadınız.

Bizler kıt kaynaklarımız ile işimizi en iyi şekilde yapmanın gayretindeyiz. Her gün yüzlerce ihbar geldiğine göre işimizi layıkı ile yaptığımız için okurlarımızın dertlerine aracılığımız ile çözüm bulma düşüncelerini hiçbir zaman karşılıksız bırakmayacağız. Yüce Türk yargısı kıt kaynak ve imkanlar ile özgür haber yapan bizleri hiçbir zaman engellemeyecektir.

Başkan sahiden biz mi hatalıyız siz mi ?  Bize göre hatanın % 90’ı sizde % 10’u da bizde. Sizler yaptığınız çalışmalarınızı aracılığımız ile milyonlarca kişiye ulaştırma imkanınız var iken kimi zaman biz CHP.li olmakla,kimi zamana satılmış kalem olmakla itham ederek bir türlü bizden yararlanmayı düşünmeyi aklınızı getirmediniz. Her şey olacağına varır ama kendi kayıtlarınızda 33 büyükbaş hayvanın telef olduğu halde başta inkar edip biz haberi yaptıktan sonra kabullenmek zorunda kaldığınız kendi telefon kayıtlarınızda olduğu halde bu haberimiz için hakkımızda şikayette bulunmanızın mantıklı bir gerekçesi var mı acaba ?

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35