banner25

Medipol Skandalı

Başakşehir Times Gazetesi ilçe belediyesinde kafaları karıştıran bir çok belediye uygulamalarını uzmanları ile irdeleyerek ilçe halkını bilgi sahibi yapmak adına yalpan Ali Cengiz oyunlarını kamuoyunun dikkatine sunuyor.

Medipol Skandalı
 İşte insanı şaşkına çeviren abidik gubidik vakalar ;

 

TOKİ’nin Başakşehir Belediyesi aleyhine açtığı bir dava 2004 ve 2009 tarihlerinde yapılmış iki protokole Başakşehir Belediyesi’nin uymadığı savıyla açılmıştır.

Davada Başakşehir Belediyesi’ne sosyal gerekçelerle devredilen TOKİ hisselerinin plan tadilatları yapılarak amaç dışında kullanıldığı ve protokolün iptali isteniyor.

Bu konuda Başakşehir Belediye yöneticileri bu bilgileri plan tadilatları sırasında kararı veren meclis üyelerinden bile gizleyerek iki kere suç işlemişlerdir.

Önce Bahçeşehir'de bir arsa TOKİ'den Başakşehir Belediyesine, Belediye Hizmet alanı olarak devrediliyor. Arsanın fonksiyonu Özel Sağlık Tesis Alanı olarak değiştiriliyor. Binlik planlar İBB Meclisi'nde onaylanıyor. Sonra parsel için Başakşehir Belediye Meclisi'nde satış kararı çıkıyor, ancak satış bir nedenle gerçekleşmiyor.

Satış gerçekleşemeyince, Başakşehir Belediye Meclisi'nde Medipol Üniversitesi Rektörlüğü'ne arsanın bedelli devri ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi kararı sırasında anlaşılıyor ki; TOKİ'den belediyeye devir satılamaz şerhi ile yapılmış. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2013 yılı Mayıs ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar ve Dr. Hakkı Sağlam imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen yazılı soru önergesi ile bu parsele ilişkin tapu şerhleri soruluyor.

 

İBB Meclis Başkanlığınca verilen cevapta "Başakşehir İlçesi Hoşdere Mahallesi 455 ada 1 parsel sayılı taşınmazın mülkiyet kaydındaki "plan amacı dışında kullanılamaz, imar tadilatı yapılarak kullanım kararı değiştirilemez, üçüncü kişilere satılamaz, satış devir temlik yapılamaz, haczedilemez - 15.04.2006 YEV:6156 şerhi ile ilgili olarak Başakşehir Tapu Müdürlüğünden ayrıntılı bilgi istenmiş alınan 11.09.2013 tarih ve 2974 sayılı cevabi yazı söz konusu haczin 12.08.2013 tarihli ve 12052 YEV. ile kaldırılmış olduğu tarafımıza bildirilmiştir." denilmişti.


Söz konusu şerh devam etmekte olan davalara konu olay ve kararların gerçekleştiği tarihlerde davaların seyrini doğrudan etkileyecek niteliklerdedir. Söz konusu şerhler hakkında, karar verici nitelikteki meclis üyelerine bu bilgiler verilmemiştir. Dava konusu idari kararlar, mecliste eksik bilgi ile alınmıştır. İdari kararın alındığı tarihte mevcut olan tapudaki şerhler, dava konusu idari kararların alınmasına izin vermemektedir.

 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35