banner29

“Mavi Kuş” Yeni Küitür Sanat Sezonu İçin Kanatlandı

Usta yazar Mustafa Kutlu’nun “Mavi Kuş” adlı eserinden aynı isimle uyarlanan tiyatro oyunu, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Başakşehir Tiyatro Akademisi öğrencileri ve eğitmenleri, tiyatroseverlerden tam not aldı.

“Mavi Kuş” Yeni Küitür Sanat Sezonu İçin Kanatlandı

Kültür sanat sezonu etkinlikleriyle göz dolduran Başakşehir Belediyesi, Anadolu’dan sürprizlerle dolu bir yol hikâyesinin anlatıldığı “Mavi Kuş” adlı oyunu ilçe skainleriyle bir kez daha buluşturdu. Usta yazar Mustafa Kutlu’nun eserini sahneye taşınan Başakşehir Tiyatro Akademisi öğrenci ve eğitmenleri, tiyatroseverlerin beğenisini topladı.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

Bizden bir hikâye…

Bozkırda uzak bir kasabada “Mavi Kuş” otobüsünde yolları kesişen bir grup yolcunun trene yetişmeye çalışırken yaşadıkları sürprizlerle dolu yol hikâyesi, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde ilgiyle izlendi. Genel sanat yönetmenliğini İlknur Demir’in üstlendiği oyunun yönetmenliğini ise Caner Demir yaptı. Oyun dekorlarında Atilla Emre Devrimci, müziklerinde ise Okan Kaya’nın imzası vardı.

Başakşehir Tiyatro Akademisi öğrencileri oynadı

Başakşehir Tiyatro Akademisi’nde eğitim alan öğrenciler ve eğitmenleri aynı sahnede bir araya getiren oyun, eğitimin üretime dönüşmesi açısından önem taşıyor. Başakşehirlilerin ilgiyle izlediği oyunda; Alican Turan, Aykut İspir, Barış Bilgiç, Begüm Akkaya, Deniz Akkaya, Evrim Artut, Harun Özüağ, İbrahim Baybara, Kasım Özgürbüz, Mehmet Akif Yılmaz, Mehmet Solmaz, Mukaddes Kurmuş, Mücahit Koçak, Hakan Kahraman, Oğuz Cabir Arslan, Oğuzhan Özcan, Servet Oğuzyer, Sevilay Şimşek, Yağmur Şayir, Yakup Denli, Yusuf Sırma ve Yusuf Türk rol aldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35