banner25

“Marko Paşa Müzikali” Başakşehirdeydi

Uygur Gösteri‘nin Türk Tiyatrosu ekolünde önemli bir yer teşkil eden operetlerinden biri olan Marko Paşa Müzikali Başakşehir’de sahnelendi.

“Marko Paşa Müzikali” Başakşehirdeydi
 Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelenen Marko Paşa Müzikali, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’nun Türk Tiyatrosu ekolünde önemli bir yer teşkil ediyor. Sevilen oyuncu kadrosuyla Başakşehir’de ilgi odağı olmayı başaran oyun kostüm, koroegrofi ve sahne dekoru ile göz doldurdu.

 

Franz Von Schönthan ve Gustav Kadelburg tarafından yazılan oyun, Nejat Uygur tarafından türkçeye ve geleneksel Türk Tiyatrosu’na uyarlandı. Marko Paşa; on beş farklı şarkıyla ve danslarla zenginleştirilerek tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir operet tadında seyirciyle buluşuyor.

 

Birlik ve beraberliğin en güzel ifadesi

 

Oyunun sonunda duygularını paylaşan Süheyl Uygur, “Bizleri buluşturan belediyemize teşekkür ediyorum. Bu güzel merkezde olmaktan çok keyif aldık. Böyle olunca bütün yorgunluğumuzu unutuyoruz. Farklı kültürleri sanat ve tiyatro ile buluşturmak birlik ve beraberliğin en güzel ifadesidir. Hep sanatla buluşacağımız zamanlar diliyorum” diyerek büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden ve ortancaların alnından öpüyorum sözüyle salonu güldürdü.

 

Ayakta alkışlanarak seyircilerden tam not alan Marko Paşa Müzikali sonunda tiyatro ekibine çiçek takdim eden Nurettin Ertemel, “Bugüne kadar alışık olduğumuz Uygur Tiyatrosu’nu muhteşem bir müzikalle izledik. Burada önce babanızın ruhunu şad etmeliyiz. Hayırlı evlatlar yetiştirmek böyle bir şey. Allah sizin de beraberliğinizi daim etsin. Harika bir performans sergilediniz bu akşam. Kendileriyle farklı projeler içinde konuştuk inşallah bunları Bahçeşehir’de hayata geçireceğiz” dedi.

 

Marko Paşa Müzikali’nin kısaca konusu ise, 1920’li yılların sonunda İstanbul’da varlıklı ve despot bir Paşa ve ailesinin köşküne iç güveysi damat olarak alınan Hayrullah’ın, karısına aşık olmasına rağmen bir türlü aynı evin içinde kavuşamaması. Hayrullah’ı ziyarete gelen eski okul arkadaşı Suat, durumu fark eder ve ona Paşanın oğlu Seyfettin’in, eski hocalarından Haydar Beyin kızı Güzin ile birlikte olduklarını, fakat Seyfettin’in Güzin’i kandırıp Fransa’ya gittiğini söyler. Oysa Seyfettin Güzin’e olan aşkı yüzünden, Hayrullah eniştesiyle anlaşıp Fransa’dan kaçarak köşkte Faslı bir kadın hizmetçi kılığında işe başlamıştır. Paşa’nın Küçük kızı Mürvet, Suat’a aşıktır ve onunla evlenmek ister. Tüm bu olayların Paşadan gizlenmeye çalışılması ve günün birinde Hayrullah’ın arkadaşı Suat’ın sayesinde evin kontrolünü ele geçirmeye başlamasıyla her şey tersine dönmeye başlamıştır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35