banner29

Mandıralı: Başakşehirli gençler çok şanslı

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Sporun T’si, Sporcu Ölçme, Branşa Yönlendirme ve Bilgi Bankası Sistemi” projesi, spor insanlarının beğenisi kazanmaya devam ediyor.

Mandıralı: Başakşehirli gençler çok şanslı
 Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Sporun T’si, Sporcu Ölçme, Branşa Yönlendirme ve Bilgi Bankası Sistemi” projesi, spor insanlarının beğenisi kazanmaya devam ediyor.

Sporun T’si Söyleşileri’ne konuk olan eski milli futbolcu Hami Mandıralı ile spor spikeri ve yorumcu Levent Özçelik, projenin genç sporcuların yetişmesi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkında gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü spor programcısı Yaşar Temel’in yaptığı panele, eski milli futbolcu Hami Mandıralı, spor spikeri ve yorumcu Levent Özçelik ile Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice İlhan Odabaşı konuşmacı olarak katıldı. 

Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Selim Çelebi’nin de hazır bulunduğu söyleşi programında genç sporcu adayları ve aileleri, alanında uzman sporcuların tecrübelerini bizzat dinleme fırsatı yakaladı.

Mandıralı: Sporun T’si Projesi’nden çok etkilendim

Panelde ilk sözü alan eski milli futbolcu Hami Mandıralı,  Sporun T’si Projesi’nden yararlanan Başakşehirli sporcu adayı gençlerin çok şanslı olduklarını belirterek, “Sporun T’si Projesi’nden çok etkilendim ve mutlu oldum. Bizim zamanımızda böyle imkânlar yoktu. Sizler bu anlamda çok şanslısınız. Eğer çocukluğumda ben de bu tarz imkânlara sahip olsaydım belki de dünya çapında bir futbolcu olabilirdim” dedi. 

Yetenek kadar çok çalışmanın da başarı için şart olduğunu vurgulayan Mandıralı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hangi branşta başarılıysanız ona yönlenin. Kendinize hedefler koyun ve onun peşinden koşun. Asla pes etmeyin. Eğitmenlerinizi çok iyi dinleyin. Sporun yanı sıra en az bir tane yabancı dil öğrenin. Çok ve disiplinli çalışmak da en az yetenek kadar önemlidir. Ben futbol kariyerim boyunca uzak mesafelerden 320 tane gol attım, bu başarımda yeteneğim kadar çok çalışmamın da rolü var.”

“Umarım bu uygulama tüm yurda yayılır”

Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice İlhan Odabaşı da, Sporun T’si Projesi’nin mimarlarının Marmara Üniversitesi’nden öğrencileri olduğunu dile getirerek, “Böyle bir projeyi hayata geçiren herkesle gurur duydum” diye konuştu. 

Odabaşı şunları kaydetti: “Sporun T’si Projesi pilot bir proje olarak çok önemli ve takdire şayan bir proje. Dünya, uzun süredir spor alanındaki yetenek seçimlerini doğal yöntemlerle değil, bilimsel yöntemlerle yapıyor. Almanya bu işe 1960’ta başladı. İşte bu proje, bizim ülkemizde de sporcu adaylarının bilimsel veriler ışığında seçilip doğru bir şekilde yönlendirilmesi için çok çok önemli bir yere sahip. Umarım bu uygulama tüm yurda yayılır.” 

“Bu proje gençlere spor kültürünü de kazandıracak” 

Spor spikeri ve yorumcu Levent Özçelik ise, genç sporcuların bilimsel yöntemlerin ışığında seçilmesini sağlayan Sporun T’si projesinin çok önemli ve güzel bir proje olduğunu söyleyerek, “Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nu ve Selim Çelebi’yi kutluyorum.  Bu projenin başka bir avantajı da gençlere spor kültürünü kazandırması olacak. Spor, bir genci kötü alışkanlıklardan uzak tutar, onların temiz, güvenilir ve demokrat bireyler olmasını sağlar” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmacıların sporcu adaylarının sorularını cevaplandırdığı panel, plaket takdiminin ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35