banner25

Mall Of İstanbul’da Sessiz Satış

Yayın Grubu olarak daha temeli atılmadan önce “Başakşehir’in kalbine saplanan hançer” “Asıl ucube bunlar” “Sanayi sitesi içinde böyle bir yapılaşma olur mu ? başlığı sayısız haberler yaparak “Mall Of İstanbul Projesi” nin ilçe halkına hiçbir değer katmadığını aksine trafiği felç edecek bir proje olduğunu hep söyledik halen de söylüyoruz.

Mall Of İstanbul’da Sessiz Satış
 Eğitim alanı fonksiyonlu yer nasıl satıldı ?

Başakşehir Belediyesi Mall of İstanbul da bulunan EĞİTİM ALANI fonksiyonlu yeri Torunlar GYO’ya sattı. Mall of İstanbul'da 123 dönüm alan üzerinde 762 bin metrekare kapalı alan ve 121 bin metrekare üzerinde 1114 konutta yaklaşık 5 bin kişinin yaşamını sürdürmesi planlanıyor.

Orada yaşayan çocukların okul ihtiyaçları olmayacak mı ?

Belediye eğitim alanını Torunlar GYO’ya  80 Milyon liraya sattı.

Satışın ardından, Mall Of İstanbul söz konusu yeri Proje Geliştirme Alanı olarak tanımladı.

Bilindiği gibi Mall of İstanbul'un arazisi için TOKİ 300 liradan değer biçtiği metrekare fiyatına pazarlıklar sonucu 600 liraya anlaşmış ve hak sahiplerinin paylarını kamu gücünü kullanarak ZORLA toplamıştı.

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın emlak danışmanı gibi çalışan TOKİ, projenin oluşumunda da etkin rol oynamıştı.

Başakşehir Belediyesi'ne ait olan 12 dönüm eğitim tesis alanının Mevlüt Uysal tarafından fonksiyonunun satıştan sonra değiştirilmesi ciddi bir KAMU ZARARI oluşturdu. Mevlüt Uysal, arsa satılmadan önce 2013 yılının gelir hedefleri içine arsanın satışından gelecek 80-100 Milyon lirayı GELİR KALEMLERİ arasına koydurarak bu konuda bir İLK’e imza attı.

Konu yargı sürecinde

2.000 M2 arsası olan Ali Durmuş’ un 400 m2 arasını 1984 yılında TOKİ’nin dedesi olan Arsa Ofisi yol yapacağız gerekçesi ile kamulaştırmıştı. 1.600 M2 arsası değerlensin diye bekleyen  Ali Durmuş’un yakasına bu sefer’de TOKİ yapışmış ve burası sosyal donatı alanı ilan edildi. Arsanızın m2 değeri 300 TL dedi. Merhum bu zalimce uygulamalarından tetiklemesi ile üzüntüden vefat ederek ebediyete göçtü. Oğullarından Ak Parti Zeytinburnu Belediye meclis üyesi Yüksel Durmuş mademki arsamız kamu yararına kullanılacak o halde mecburen m2 sini 600 TL den satılım diyor. Ancak satış yapıldıktan dört ay sonra sosyal donatı şerhinin bir oyun olduğunu görünce  Küçükçemece  Adliyesinde aldatıldıklarını ileri sürerek dava açıyor. Şu an davanın seyri ne aşamaya geldi bilemiyoruz. Yani bu proje üzerinde gözyaşı vardır. Atalarımız ağlayanın malı gülene hayır etmez demişler. Bakalım bu proje Torunlar GYO’ya neler getirip neler götürecek ?

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35