banner25

M. Emin Saraç’tan Adı Verilen Okula Ziyaret

Başakşehir'de 8,5 ay gibi bir sürede yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük ve en modern İmam Hatip Lisesi'ne adı verilen Hadis Alimi Mehmet Emin Saraç, kısa bir süre önce açılışı gerçekleşen okulu ziyaret ederek öğrenciler ile buluştu.

M. Emin Saraç’tan Adı Verilen Okula Ziyaret
Ziyarette Mehmet Emin Saraç Hoca’yı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, Başakşehir Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, İlim Yayma Cemiyeti Başakşehir Şube Başkanı Bilal Sağır, Okul Müdürü Ertan Demirtaş ve çok sayıda öğrenci karşıladı.
 
“Bu gibi yapılar daima Osmanlıyı hatırlatır”
Okulda ismine açılan derslikte bir süre hadisler üzerine sohbet gerçekleştiren Mehmet Emin Saraç Hoca okul ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Bu şekilde okullar yaptırmak, dünyada yapılabilecek en güzel işlerdendir. Okulun farkı daha dışarıdan bakıldığında anlaşıyor. Cam modelleri olsun, dış motifleri olsun Osmanlının eserlerine benzemektedir. Fevkalade bir bina olmuş. Selçuklu mimarisinden esinlenmişler. İsabettir, Allah-u Teala size ilham olarak göndermiştir ve bu gibi yapılar daima Osmanlı'yı hatırlatır. Bu bina yapılarak İslam dünyasında bir parmak daha kaldırıldı."
Sohbetin sonrası okulun içerisindeki mescitte kılınan öğle namazının ardından, Mehmet Emin Saraç Hoca kendisini konferans salonunda bekleyen öğretmen ve öğrencilerle buluştu.
 
“İnsanların hayırlısı insanlara hayırlı olandır"
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethine mazhar olduğu hadisi şerifi  okuyarak sözlerine başlayan M. Emin Saraç Hoca; “Kostantiniyye muhakkak feth olunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.” Bizde diyoruz ki;  bu okullardan nice hayırlı insanlar, devlet adamları yöneticiler yetişecektir, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi” diyerek sözlerine şöyle devam etti. “ Eğitimci arkadaşlar Resulullah Efendimizin amelini yapıyorlar. Kendi evladını yetiştirenler sevap alırken başkasının evladını yetiştirenler kat kat fazla sevap alırlar. İnsanların hayırlısı insanlara hayırlı olandır. Öğrenen de öğreten de hayır içerisindedir. Bu güzellikleri kim istemez.” dedi.
 
“Asıl iş eğitim kalitesini mükemmel seviyeye getirmek”
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı konuşmada, “Değerli öğrenciler, böyle bir ismi taşıyan okulda yetişen sizler, sadece ülkemizde değil dünyada gerçekten ses getiren, etki uyandıran öyle bir eğitim alacaksınız ki, hocamız o zaman sevinecek ve mutlu olacaktır. Okulun fiziki şartları mükemmel fakat bundan sonra asıl iş eğitim kalitesini mükemmel bir seviyeye getirmek. Sizler sadece Başakşehir’e değil, İstanbul’a, Türkiye’ye hatta dünyaya da büyük hizmetler götürecek nesiller olmalısınız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35