banner25

Living Lab’de ebru ile desen tasarım atölyesi

Başakşehir Living Lab düzenlediği ebru ile desen tasarım atölyesiyle seramik objelere renk kattı.

Living Lab’de ebru ile desen tasarım atölyesi
Ebruli Zaman Atölyesi’yle birlikte Ramazan ayına özel düzenlenen etkinliğe ilgi yoğundu. Kitreyle yoğunlaştırılmış su üzerine özel boyalarla oluşturulan desenler, üç boyutlu objeler ve kağıt üzerine uygulandı. Herkesin zevkine uygun renk kombinasyonlarıyla oluşturduğu ebru çalışmaları semazen, kuş, kaftan, fil gibi objelerde hayat buldu.
 
Ebru Sanatı hakkında kısa bir sunum yapan eğitmenler, su, öd ve kitreden oluşan bu büyülü sanatın nasıl uygulandığını katılımcılara anlattı. Önce seramikler üzerine çıkartılan desenler daha sonra kağıt üzerinde denendi.
 
Kurumaya bırakılan objeler verniklendikten sonra çalışmalar tek tek değerlendirildi. Etkinlikten çok memnun kaldıklarını belirten katılımcılar ikinci bir tasarım atölyesi için söz aldı.
 
Yasemin Arıkan: ”Ebru atölyesini çok beğendim ve çok faydalı buldum. Zaten ebru yapımını çok merak ediyordum. İnternetten de takip ederken bu etkinliğe denk geldik ve katılmak istedik.”
 
Sevda Utku: “Living Lab’de ilk defa bir etkinliğe katılıyorum ve çok hoşuma gitti. Living Lab’in facebook hesabı sayesinde etkinlikten haberdar oldum. Seramikle ebru çalışması çok hoşuma gitti keyifle vakit geçirdik.”
 
Eğitmen Ayla Sarı:” Biz 3 arkadaş bir atölye kurduk ve burada ebru üzerine güzel işler yapıyoruz. Living Lab aracılığıyla da bunu Başakşehirlilerle buluşturduk. Burada ebruya çok meraklı bir kitle var. Katılımcıların elleri de yatkın ve ortaya güzel sonuçlar çıktı. Ebru suyun üzerine resim yapmaktır ve bir ikinci eşi de olmuyor yapılan çalışmaların o yüzden çok kıymetli. Bir kişinin bile ebru sanatını sevmesi bizim için büyük kazanç.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35