banner32

Living Lab’dan ilk, görme engellilere lego eğitimi

Başakşehir Belediyesi Living Lab bir ilke daha imza atarak görme engelli çocuklar için lego eğitimi başlattı. Türkiye’de ilk olan çalışmaya ilçede ikamet eden görme engelli öğrenciler katılıyor.

Living Lab’dan ilk, görme engellilere lego eğitimi
 Pek çoğu hayatında ilk defa lego ile tanışan görme engelli öğrencilere verilen eğitimler Başakşehir Living Lab merkezinde başladı. Eğitimler 2015 Haziran’a kadar devam edecek. Eğitimler her Cumartesi günü tek seans halinde 14.30-16.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 10-16 yaş aralığındaki görme engelli öğrencilerin katıldığı eğitimlere 14 öğrenci katıldı.
 
‘Proje Türkiye’de bir ilk’

Lego eğitimleri, Fizik ve Lego Eğitmeni Demet Erim, Matematik ve Robotik Eğitmeni Aytek Uğurşen, Oyun Terapisti Bahar Özgün tarafından veriliyor.
 
Fizik ve Lego Eğitmeni Demet Erim, eğitimlerin içeriğini şu şekilde anlattı, “Lego’nun basit Makineler seti ile çalışacağız. Çocuklara dişli çarklar ile el becerileri kazandırmaya çalışacağız. Onları hayatın içine katmak, hazırlamak için böyle bir çalışma yaptık. Bu proje Türkiye’de bu anlamda ilk proje.
 
Oyun Terapisti Bahar Özgün ise süreçteki yerini anlattı, “Benim mesleğim oyun ve oyun terapistliği. Görme engelli çocukların psikolojik ve pedagojik yaklaşımlarını inceleyeceğim. Eğitim sonundaki değerlendirmeleri yazılı hale getirip projelendirmeyi hedefliyoruz. Hem de ilk defa olacağı için çocukların ilerlemesini görmeyi istiyoruz. Anketler uygulamayı düşünüyoruz.”
 
‘Legolarla küçükken oynamıştım’

Eğitime katılan öğrenciler düşüncelerini paylaştı.
 
İsa Arduç: “12 yaşındayım. Veysel Vardar Görme Engelliler Okuluna gidiyorum. Bayramtepe’de oturuyorum.  Çocukken Legolarım vardı, onlarla oynamayı çok seviyordum. Şimdi Living Lab’da böyle bir eğitim alacak olmaktan çok mutluyum, aynı zamanda çok heyecanlıyım. Living Lab Merkezi’ni gezdim. Çok güzel bir yer. Burası dünya’da ilk 10’a giriyormuş, çok sevdim burayı.”
 
Ali Muslu: “12 yaşındayım. Görme Engelliler Okuluna gidiyorum. Şahintepe’de oturuyorum. Legoları çok seviyorum. Bazen uçak bile yapabiliyorum. Eğitime beni babam yazdırdı. Başakşehir Living Lab’ı çok beğendim. Eğitimin sonunda Legolardan güzel şeyler yapacağıma inanıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35