banner25

Living Lab'da Kent Sorunları Çalıştayı

Başakşehir Living Lab'in ilk akademik çalıştayı olan Başakşehir Kent Sorunları Çalıştayı, Başakşehir Belediyesi teknik birim personelinin katılımıyla gerçekleşti.

Living Lab'da Kent Sorunları Çalıştayı
Başakşehir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde İstanbul Design Factory organizasyonu ile gerçekleştirilen ‘Başakşehir Kent Sorunları’ çalıştayında, Başakşehir Belediyesi'nde görevli mimar, mühendis, peyzaj mimarı ve şehir plancısı gibi çeşitli dallarda personel ile Başakşehir kent yaşamı hakkında bir tartışma düzenlendi.

Mimar Dr. Emre Arslan, Dr. Serhat Kut ve Endüstriyel Tasarımcı Gülbahar Coşkun’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda, SWOT analizi yöntemi ile fiziksel yapı, ekonomik yapı, tarihi değerler ve sosyal yapı gibi kriterler üzerinden Başakşehir’in güçlü ve zayıf yanları ile bölgede görülen fırsat ve tehditler değerlendirildi.

Çalıştay kent yaşamının zenginleştirilmesine yönelik öneriler ve tasarımcı gözüyle yapılabilecekler üzerine gerçekleştirilen bir sunumla tamamlandı. Başakşehir Kent Sorunları Çalıştayı'nın farklı paydaşlarla periyodik olarak tekrarlanması planlanıyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35