banner25

Living Lab bir ilke daha imza attı

Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde lise öğrencilerine Mobil Oyun Programlama konusunda temel kodlama bilgisi eğitimi veriliyor.

Living Lab bir ilke daha imza attı
 Eğitim, lise çağındaki gençlere yönelik olması bakımından Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

 

Başakşehir Living Lab ve GameLab İstanbul iş birliğiyle 22-23 Eylül - 29-30 Eylül  tarihlerinde düzenlenen eğitim ile mobil oyun programlamaya ilgi duyan öğrencilere oyun programlamanın incelikleri öğretiliyor.

 

“Büyük bir boşluk dolmuş oldu”

 

Eğitimin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten GameLab İstanbul Genel Müdürü ve Eğitimci Noyan Culum, “Geçen yıldan beri devam ettiğimiz mobil oyun geliştirme programımız var, o eğitimimiz üniversite öğrencileri ve mezunlara yönelik olarak yürütülüyor, bir de başlangıç seviyesi dediğimiz ilkokul çağındaki çocuklara yönelik bir eğitim var. Başakşehir Belediyesi ve Living Lab sayesinde artık Türkiye’de bir ilk olarak lise çağındaki gençlere yönelik olarak da bu eğitim verilmeye başlandı ve o boşluk doldurulmuş oldu” dedi.

 

“Yerli ve milli yazılıma destek veriyoruz”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da robotik eğitim, lego leb, girişimcilik, yazılım kodlama eğitimlerinden sonra mobil mobil oyun programlama eğitimi verdiklerini belirterek, “Girişimcilerimizden biri 80 bin online kullanıcıya sahip bir bilgisayar oyunu üretti. Girişimcimiz Salih Selim Belek, bu sayede Bahçeşehir Üniversitesi’nde burslu olarak yazılım mühendisliği eğitimine başladı. Bütün yerli ve milli yazılım ve değerlerin artması için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35