banner25

Kuzu'nun Ucube Yapısı SeaPearl’e Yargıtay Tokadı

Kuzu inşaat tarafından Ataköy sahiline Kıyı kanununa muhalefet edilerek yapılan SeaPearl Projesinin İstanbul’a ihanet olduğunu söyleyerek temel atıldığı 2015’den bu yana ilim ve bilim insanlarından görüş alarak haberler yaptık.

Sen misin haber yapan misali onarca suç duyurusu ve dava açtılar ama her seferinde yargıdan tokat yediler

Üç sene önce Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezinde yapılan Ataköy’ün geleceği konulu seminerde konuşan İstanbul Üniversitesi Jeofizik ana bilim dalı profesörü Ali Elmas aynen şöyle diyor ”Ataköy sahilinde yapılmakta olan tüm inşaatlar kıyı kanununa aykırıdır” diyor.  

İstanbul Times Yayın Grubu olarak İstanbul Mimarlar odası ve ilgili birçok kuruluş ile yaptığımız görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberlerimizden yıllar sonrada olsa İstanbul’a ihanet ettik dediği bir çok yapı ile alakalı bizler eleştirel haber yaparak basın olarak üzerimize düşeni yaptığımızı fazlasını ile inanıyoruz.

Kuzu İnşaat Beş senedir bizi mahkeme kapılarında süründürüp İstanbul sevdamızdan vazgeçeceğimizi sandı ama her seferinde yargıdan tokadı kendisi  yedi

Biz daha önce haberlerimizde Doğu Roma İmparatorluğunun 1.120 yıl boyunca buraya imar vermediğini,Osmanlı’nın 1453 den 1923 e kadar   geçen 479 sene de sadece minik bir baruthane yapımı dışında buraya da inşaat yapımı için izin vermediğini hakeza ülke olarak bir zamanlar bir sent’e muhtaç olunduğu halde 1923 den 2002 ye kadar tam 85 yıl kimsenin imar vermeyi aklından dahi geçirmediği Ataköy sahilinin imara açılmasını eleştirmiştik.

Kuzu İnşaat Seapearl Önce bizi tehdit etti geri adım atmayınca  bu sefer hayatımızda görmediğimiz İzmir Dikili dahil bir çok yerde davalar açtı…

Kuzu İnşaat Seapearl Projesi için ilk olarak 21.05.2015’de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının 2015/52627 sayılı dosyası ile hakkımızda suç duyurusunda bulundu.

Biz de hem İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne hem de Cumhuriyet savcısına ifade vererek gazetecilik yapmanın dışında bir şey yapmadığımızı ifade ettik.

Savcılık yapılan haberler kamuoyunu bilgi sahibi yapmak amacı ile yapılmıştır  diyerek suç duyurusu için KOVUŞTURMAYA yer yoktur diyerek karar verdi.

Kuzu İnşaat durdu mu hayır bu seferde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Fikri ve Sınai Haklar Soruşturma Bürosunda 2015/62382 sayılı  dosya ile markalarını yıprattığımız gerekçesi ile suç duyurusnda bulundu. Aynı makam 2015/58350 sayılı dosya ile KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR karar verdi.

Kuzu İnşaat yine durmadı bu seferde Bakırköy 6.Asliye Hukuk Mahkemesinde 2015/324 sayılı dosya ile hakkımızda 40 bin TL lik Manevi tazminat davası açtı …

Uzun süre yapılan yargılama sonucu Bakırköy 6.Asliye Hukuk Mahemesi de Kuzun İnşaat’ın açtığı davayı red ederek yaptığımız yayınların yasa ve kanunlara uygun olduğunu ifade ederek bizi haklı bularak açılan 40 bin TL lik davayı da red etti.

Kuzu inşaat merkezi ABD de bulunan YOUTUBE’ye yazı yazarak yaptığımız çekimlerin yayından kaldırılmasını talep etti. Kurum yayınlarda hakaret yok diyerek talebi red etti.  Kuzu inşaat İstanbul Mahkemelerinde aradığını bulamamış olacak ki bu seferde hayatımızda hiçbir gazete çalışanımızın gitmediği İzmir’in Dikili ilçesinde DİKİLİ SUL CEZA HAKİMLĞİNDE 2016/674 D . İş dosyası ile hakkımızda dava açarak haberlerimizin yayından kaldırılmasını talep etti. İlgili mahkeme  de Türkiye de adaletle hükmeden yargıçlar var dercesine davayı RED etti.

Bütün yerel mahkemeler Kuzu İnşaat’ı Osmanlı tokadı vurdu. Firma bu sefer de YARGITAY’ a dilekçe vererek yerel mahkeme kararlarının iptal edilmesini istedi ne oldu peki ? 

Kuzu İnşaat 12.10.2016’da YARGITAY 4.Hukuk Dairesi‘ne dilekçe yazarak yerel mahkemelerin verdiği kararların iptal edilip hakkımızda açılan 40 bin TL Manevi tazminatın alınmasının önünü açmasını istedi. Yargıtay  2016/15917 sayılı dosya ile işlem gören Kuzu inşaat’ın talebine 2019/1043 sayılı karar dosyası ile cevap vererek  talebini 27.02.2019’da RED ederek Türkiye’deki son yargı olarak sen suçlusun haberi yapan yayın grubu haklıdır diyerek son tokadı vurdu.

Hüseyin Çetiner süreç ile alakalı ne dedi ?

1989 yılından beri Matbuat aleminin içindeyim. Hiçbir zaman bir kişi veya kurumu yıpratalım diye bir gayretin içinde olmadım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haklı olarak İstanbul’a ihanet ettik sözünü söylemeden yıllar önce 2009 İstanbul sel felaketinden sonra yayın gurunu olarak İstanbul’a ihanet eden yapılar ile   alakalı çok sayıda tarafsız yazılı ve görsel  habere imza attık.

Bu haberlerden birisi de Ataköy sahilindeki son toprak parçasını beton’a teslim eden Kuzu İnşaat’ın Seapearl  Projesi oldu.

Ancak bu projenin yetkilileri sizde kim oluyorsunuz ki  bizim gibi devasa bir yapıyı eleştiriyorsunuz diyerek bizi rencide etme yoluna gittiler. Biz sadece halkımızın yaşam haklarını engeleyecek proje hakkında eleştirel haber yaptık ve komu oyunu bilgi sahibi yaptık. İşimizi yaptım diye hakkımızda sayısız dava açıldı. Hepsinden de berat ettik ve haklı olduğumuz ortaya çıktı.

Uzun süre üzerinde çalıştığım “İstanbul ‘un Kibir Kuleleri 1” isimli eserimde İstanbul’da ki bir çok sorunlu yapı hakkında bilgiler olacak ancak 300 ile 350 sayfa arasında olacak eserimin yarıdan fazlasını Kuzu İnşaat’ın Seapearl Projesine ayıracağım.

Eser de hangi bakan’ın çocukları,imar da izin için kolaylık yapan hangi yetkililerin yakınları burada ikamet ediyor irdelenecek. Ayrıca defalarca ruhsat iptali ve inşaat durdurma kararı veren mahkemelerin bu kararını bozan diğer mahkemelerin  neden inşaat firması LEHİNE kararlar verdiği de detaylı olarak ele alınacaktır” şeklinde konuşan Hüseyin Çetiner yargı sürecinin son halkası olan Yargıtay kararından sonra yine projenin önünde çekim yaptı.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35