banner25

Kutlu Doğum Haftası başladı

Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumunu anmak amacıyla her yıl 14-20 Nisan arasında düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ başladı. Bu sene programların ana teması "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet".

Kutlu Doğum Haftası başladı
Yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Kutlu Doğum’ Başakşehir’de, İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği bir dizi programla başladı.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi (BES)’nde düzenlenen programa; Başakşehir İlçe Müftüsü Ahmet Bilgi, Başakşehir İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

‘Müslümanların ortak derdi, Peygamberini anlayamamaktır’
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan Kutlu Doğum programı, Kutlu Doğum Haftası’nın bu sene ana teması olan

"Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" sinevizyon gösterisi ile sürdü.

Programın açılış konuşmasını yapan Başakşehir İlçe Müftüsü Ahmet Bilgi, Peygamberimizi hayatımıza örnek almalıyız mesajı verdi, “İnsanlık değerlerinin aşıldığı, hayatın anlamının kaybolduğu bir dönemde Peygamberimiz (S.A.V) dünyaya geldi. Doğumuyla insanlığın ufkuna nur indi. Ümmeti O’nu hiç unutmadı.”

Bugün Müslümanların ortak derdi Peygamberini anlayamamak olduğunu belirten Ahmet Bilgi, sözlerini şöyle sürdürdü, “Samimiyet, gönülden bağlılık demektir. Samimiyet olmazsa ibadetlerimiz kabul olmaz. Bugün yaşadığımız toplumda Peygamberimiz (S.A.V)’in önderliğine ihtiyacımız vardır. O nedenle onun yaşamını, sözlerini kendimize rehber almalıyız.”
Başakşehir İlçe Müftüsü Fatih Kocabaş ise yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerimi hayatımıza aktarmamız gerektiğini vurguladı, “Ünlü Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Kur’an-ı Kerim mezar başlarında okunmak için değildir’, demiştir. Allah’ın kelamını hayatlarımıza uygulamamız gerekmektedir. Peygamber Efendimizin her sözü, her davranışı özellikle samimiyeti bizlere örnek olmalıdır.”

Ümmetin buluşma adresi Hz. Muhammed (S.A.V)’tir

Program, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı, Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eski Öğretim Görevlisi Ali Rıza Temel’in konuşmacı olduğu konferansla devam etti. Temel, Ümmetin buluşma adresi Hz. Muhammed (S.A.V)’tir. İslamiyet samimiyettir. Samimiyet, saf olmak, net olmak demektir. Peygamberimiz bizlere bu konuda da örnektir. Yalanın, riyanın ikna gücü yoktur. Dedemizden önceki büyüklerimiz hatırlamayız, ama Peygamberimizi tanıyor ve seviyoruz. Bu hep samimiyettendir. İnanmayan inandıramaz. Hz. Muhammed (S.A.V), önce kendi inanmış, sonra bizleri inandırmıştır.”dedi.
Program, ‘Kutlu Doğum Haftası’nın başlamasını temsilen Başakşehir İlçe Müftüsü Ahmet Bilgi’nin protokol’e gül takdimi ile son buldu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35