banner29

Kurban Alanında 17 Farklı Ülkeden Misafirler

17 farklı ülkeden gelen ve Türkiye'de öğrenim gören öğrenciler Başakşehir Kurban alanını gezdiler, kurban bayramında memleketlerinden, ailelerinden uzakta olmanın burukluğunu bir nebze olsun azalttılar.

Kurban Alanında 17 Farklı Ülkeden Misafirler
Türkiye'de öğrenim gören ve  Türkçe öğrenen 17 farklı ülkeden 17 öğrenci İstanbul'da kurban bayramı nedeniyle bir araya geldi. Bayram namazını Sultanahmet Camii'nde kılan öğrenciler, ardından kurban bayramı coşkusunu yaşamak ve kurban kesim alanlarını görmek için Başakşehir'e geldiler. Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'la birlikte kurban kesim alanını gezen öğrenciler buradaki sistemi çok beğendiklerini ifade ettiler.


Başakşehir Times Haber Merkezi 


 

Buradaki Tecrübelerimizi Ülkemizde Aktaracağız

 

Yüksek lisans programı için Sudan'dan Türkiye'ye gelen Yunus Ahmed, 17 farklı İslam ülkesinden 17 öğrencinin, Kurban Bayramı nedeniyle bir araya geldiğini anlattı. Ülkelerinden uzak olmalarına rağmen çok mutlu olduklarını belirten Ahmed; Bu bayram Suriye, Yemen, Arabistan, Doğu Türkistan, gelen arkadaşlarla hep birlikte paylaştık, paylaştıkça bayramımız mübarek oldu.  ailelerimizden uzakta kurban bayramının atmosferini sizlerle paylaşmak için geldik" dedi.

Ahmed; Biz sadece gezmeye gelmedik. Buradaki faaliyetleri gördük, öğrendik, biz de geri dönünce hem Türkçe'yi hem burada gördüğümüz bu tecrübeleri aktarmaya çalışacağız. İstanbul'da bayram çok güzel. Hatta bizimkinden daha güzel." diye konuştu.

 

Eğitim amacıyla 11 aydır  Türkiye'de bulunduğunu belirten bir başka öğrenci Seyfeddin Abdullah ise sultanahmet Camii'nde kılınan bayram namazından sonra, kurban alanını görmek istedikleri için Başakşehir'e geldiklerini belirterek, "Nasıl dağıtılıyor, kesiliyor diye merak ettik. Burası çok, düzenli, sistemli bizim ülkemizde böyle sistemler yok.  Biz ümit ediyoruz bir gün bizim ülkemizde de bu kadar sistemli bir şekilde  kurban bayramları yaşanır."dedi.

Öğrenciler ziyaretin ardından Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'la hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35