banner32

‘Kur’an Yolculuğu Seminerleri’ başladı

Başakşehir Belediyesi 2014-2015 kültür sanat sezonunda da yeni ve farklı periyodik söyleşilere ev sahipliği yapıyor.

‘Kur’an Yolculuğu Seminerleri’ başladı
 İlahiyatçı Yazar - Eğitmen Ayşe Şener tarafından iki haftada bir gerçekleştirilecek olan ‘Anlam Arayışı Seminerleri, Kur’an Yolculuğu’ programlarının ilki Başakşehir Cemil Meriç Bilgievi’nde düzenlendi. Periyodik seminerlerin ikinci oturumu ise yine Başakşehir Cemil Meriç Bilgievi’nde 18 Kasım Salı günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek.


Kuran’ın rehberliğinde özgün bir yolculuk

 

‘Anlam Arayışı Seminerleri, Kur’an Yolculuğu’ söyleşilerinin ilk gününde İlahiyatçı Yazar - Eğitmen Ayşe Şener, derslerin işlenişi ile ilgili bilgiler aktardı. Şener, “Peygamberimize en güzel yolculuk nedir diye sorulduğunda, ‘en güzel yolculuk Kur’an’ı sonuna kadar okumaktır’, diye yanıtlıyor. Bir inanın en güzel yolculuğu düşünsel yolculuğudur.  Bu yolculuğu Allah (c.c)’ın kitabını anlamaya çalışarak yapmak en güzel yolculuktur. Bu derslerde anlam arayışı içersine gireceğiz. Birlikte güzel bir anlam ortaya koyacağız.”

 

‘Kur’an yere inmiş bir gökyüzüdür’

 

Derslerde işlenecek olan yolculuk sürecinde nasıl ilerleneceğini de açıklayan Şener, sözlerine şöyle devam etti, “Kur'an’ın yere inmiş bir gökyüzü olduğunu düşünüyorum. Kur'an’ın da başımı kaldırmaksızın bana kendini sergileyen, bütün parlak fikirleriyle, bütün aydınlatılarıyla benim için eğilmiş bir gökyüzü olduğunu düşünüyorum. Ben bu gökyüzünü seyrettikçe bulabildiğim incileri siz öğrencilerle paylaşacağım. Her hafta verdiğim surelerle ilgili fikirlerinizi de bu derslere getirin istiyorum. Biz Kur’an'ı bu sefer yüzünden değil özünden okumaya çalışacağız.”

 

Kur’an hakkında pek çok yanlış algılamaların bulunduğunu belirten Ayşe Şener bu algılamaları sıraladı, “Kur’an; çok uzun, kalın, anlaşılmaz, ağır, karmaşık bir kitap olarak tanımlanıyor. Yukarı raflar kitabı olarak algılanabiliyor. Dokunulmaz, kutsal bir kitap diye bir yanlış algılama var. Evet, kutsal bir kitap ama senin hayatına dokunmak için gelen kutsal bir kitaptır. Eğer sen kendini kutsal bir kitap, ona dokunamam diye yanıltıyorsan, sen her halde onu yaşamına indirgemek istemediğin için kutsallık örtüsü ile gökyüzüne gömüyorsun gibi bir durum var. Kendi kendimize sahte oyunlarımızı da bu derslerde Kur'an’ın ayetleriyle bozacağız. Belki de kendimizi tanıyacağız.”

 

Yasin Suresi’nin sadece mezarlıklar suresi olarak algılanmasının çok yanlış olduğuna değinen Şener, “Yasin Suresi’nde, bu Kur’an diriler için indirilmiştir, denmiştir. Sureler senelik ömürlük sureler. Biz Kur'an'a nasıl bakılması gerektiğini göreceğiz. Her hafta sureleri işlerken bilgilerin tekrarı, bilindik derlemelerin tekrarı olmayacak. Tefsir kitabınızda bulabileceğiniz bilgilerin dışında bilgiler aktaracağım.”dedi.

 

Dersler iki hafta da bir yapılacak


Başakşehirlilerin ilgiyle takip ettiği programda katılımcılar her hafta bir sureyi işleyecek. Kuran’ın rehberliğinde özgün bir yolculuğa çıkaracak olan seminerler iki haftada bir yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35