banner29

Küçük mimarlar iş başında

BLL Küçük Mimarlar atölyesi düzenledi

Küçük mimarlar iş başında
 aşakşehir Belediyesi Living Lab Küçük Mimarlar Atölyesi düzenledi. İki gün süren etkinlikte çocuklar mimari çizimler üzerinden maket evler tasarladı.

 

Başakşehir Living Lab’da gerçekleşen atölyeye 10-12 yaş aralığındaki Başakşehirli çocuklar katıldı. 2 gün ve 2 oturum olarak gerçekleşen atölye 4 saat sürdü. Endüstriyel Tasarımcı Pelin Öztürk önderliğinde gerçekleşen atölye temel mimari terimlerin anlatılması ile başladı. Küçük mimarlar plan taslağı üzerinden hayallerindeki evlerin maketlerini çıkarttı. İlginç ve renkli tasarımların ortaya çıktığı atölye maketlerin değerlendirilmesi ile son buldu.

 

Endüstriyel Tasarımcı Pelin Öztürk, çocuklara mimariyi tanıtmak istediklerini ifade ederek, “Etkinliğimizde öncelikle mimari nedir, mimari terimler nelerdir, ünlü mimarlar kimlerdir? katılımcılarımıza bunları anlattık. Amacımız sadece mimariyi anlatmak değil aynı zamanda öğrendiklerini uygulamaya geçirmelerini istedik. Öğrendiğimiz mimari terimleri makette uygulamaya geçtik. Ev planı üzerinden kapı ve pencere çizimlerini tanıyarak duvar çıkmalarını ve kapı, pencere açmalarını istedik” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35