banner25

Küçük hayaller büyük projeler İstanbul başlıyor

Başakşehir Living Lab ‘Küçük hayaller büyük projeler İstanbul Yarışması’na destek verdi.

Küçük hayaller büyük projeler İstanbul başlıyor
 Bu sene ikincisi düzenlenen 2.Küçük hayaller büyük projeler İstanbul Yarışması’nın duyuru semineri Başakşehir Living Lab bünyesinde gerçekleştirildi.  Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçe okullarının tasarım öğretmenlerine anlatılan yarışmaya 7. ve 8. Sınıf öğrencileri katılacak. Öğrenciler yarışamaya Başakşehir Living Lab merkezinde hazırlanabilecekler.
 
İstanbul İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2.Küçük hayaller büyük projeler İstanbul Yarışması’ tanıtım seminerine 50 tasarım öğretmeni katıldı. Program projenin video gösterimi ile başladı. Başakşehir Living Lab Merkezi’nde düzenlenen seminerde Başakşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Ekmekçi ve Koordinatör Nurten Ziyaettin katılımcı öğretmenlere projeyi bir sunum ile anlattı.
 
İstanbul’daki küçük mucitler ödüllendirilecek

Bu sene ikincisi düzenlenen ‘Küçük hayaller büyük projeler İstanbul Yarışması’nın içeriğini Koordinatör Nurten Ziyaettin şöyle anlattı, “İlk ulusal sergi özelliğini taşıyan projeye ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın düşüncelerine verdiğimiz değer ortaya çıkacaktır. İstanbul’daki küçük mucitler ödüllendirilecek. Soran sorgulayan, tüketen değil üreten nesil hayali ile yola çıkıldı. Öğrenciler yaptıkları teknolojik ürünleri, tasarımlar ile yarışmaya girecekler.
 
2014 döneminde 39 ilçeden 140 projenin sergilenecek ve 20 proje sahibi ödüllendirilecek. İlimizde resmi okullarda görevli 1076 proje tasarım öğretmeni bulunmaktadır. Sizler projeleri düzen, kurgu ve yapım aşamaları değerlendireceksiniz.”
 
Başakşehir Living Lab mucitleri destekleyecek

Şube Müdürü Halil Ekmekçi seminer için Başakşehir Living Lab Merkezi’ni seçmelerinin sebebini ise şöyle anlattı, “Burası adı üstünde inovasyon merkezi. Yapacağımız çalışmaya ev sahipliği yapabilecek bir niteliğe sahip. Öğretmenlerimiz çocukları ile birlikte Başakşehir Living Lab’a gelerek burada ücretsiz olarak çalışabilecekler. Sizlere Living Lab teknik destek de verecek.”
 
Seminerin sonunda Başakşehir Living Lab Halkla İlişkiler Müdürü Özge Şenöz katılımcılara merkezi gezdirerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Seminer katılan öğretmenler ayrıca Bursa’ da düzenlenen ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ turnuvasında Robotik Performans’da birincilik kazanan Başakşehir Living Lab ekibinin çalışmalarını da yakından inceledi. Uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil edecek olan ekibin hazırladığı robotların parkurdaki görevleri tamamlamaları ise ilgi ile izlendi.
  
Yarışmaya son başvuru 24 Nisan

Yarışmanın son başvuru tarihi 24.04.2015. Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlünde bir teknoloji komisyonu oluşturulacak. Komisyon gelen projeler içerisinden ilk üçü seçecek ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen tasarımlar ise 4-5-6 Mayıs 2015 tarihlerinde değerlendirilecek ve bir sıralama belirlenecek. Böylelikle il sıralaması ortaya çıkacak. Yarışmanın sonunda katılımcılara sertifika da verilecek. Projede dereceye giren çalışmalara ayrıca Patent Kurulu tarafından ücretsiz patent verilecek. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin projeleri ise Kağıthane Belediyesi bünyesinde sergilenecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35