banner32

KOSGEB tüm desteklerini Başakşehir’de anlattı

KOSGEB, Başakşehir Living Lab işbirliği ile tüm desteklerini tek bir seminerde anlattı.

KOSGEB tüm desteklerini Başakşehir’de anlattı
Başakşehir’de, KOSGEB İstanbul İkitelli Müdürlüğü ve Başakşehir Belediyesi Living Lab işbirliğiyle Türkiye’de bir ilk hayata geçirildi. “KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Semineri” Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Seminerde hem girişimci, hem AR-GE, hem de inovasyon hibe desteklerinin nasıl alınabileceği kapsamlı bir şekilde anlatılarak yatırımcı ve girişimcilere bir yol haritası çizildi.
 
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra İkitelli KOSGEB Müdürü Özay Cebeci, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şahin ve çok sayıda girişimci katıldı.
 
Seminerinin açılış konuşmasını yapan İkitelli KOSGEB Müdürü Özay Cebeci, “AR-GE, inovasyon, girişimcilik ve üretimi, sanayiyi destekleme noktasında bir vizyon ortaya koyan Başakşehir Belediyemizi ve Başkanımızı tebrik ediyorum. Türkiye girişimcilik anlamında güzel bir noktaya doğru ilerliyor. İktisadi olarak gelişmek diplomatik, siyasi anlamda da güçlenme açısından önem arz ediyor. Devletin bastığı yerde ot bitmez anlayışından dokunduğu yerde üretimin canlandığı, teşvik mekanizmaları ile AR-GE’nin teşvik edildiği, devletin halkın ayağına gittiği bir mekanizmaya doğru gidiyoruz. Bu bizi yüreklendiriyor” dedi.
 
‘Desteklerin hak edenlere gitmesini sağlamalıyız’

 Programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Devletten ne kadar uzak durursan o kadar iyidir anlayışı artık değişti. Eskiden teşvik kredisi almak için göstermelik girişimcilik örneklerini hep gördük. KOSGEB destek programlarının doğru yerlere gitmesi gerekiyor. Bu sorumluluğu sadece KOSGEB’e atarsak haksızlık etmiş oluruz. Sadece kobilere atmış olursak haksızlık etmiş oluruz. Başakşehir Belediyesi olarak Destekkart çalışmamız var. Nasıl olsa belediye veriyor, bizde alalım mantığı taşımamalıyız. İhtiyacı olana gitmesini sağlamalıyız. KOSGEB’in desteklerinin de hak eden yerlere gitmesi içinde çaba göstermeliyiz” dedi.
Başakşehir Living Lab’da girişimcilere yönelik yapılan destek çalışmalarını da anlatan Başkan Uysal, Living Lab bünyesinde geliştirilen, yer altı çöp konteynır sisteminin geliştirilme aşamasını ise şu sözlerle aktardı, “Çöp konteynırlarının yer altına alınması ile ilgili çalışmalar yıllar öncesinde başlamıştır. Bu sistemler hep yurt dışından getiriliyordu.  Başakşehir Belediyesi olarak bir ekip kurduk bu sistemi en iyi uygulayan ülkelerde incelemeler yaptırdık. Yapılan çalışmalar sonunda bu sistemin yurt dışında çok yüksek fiyatlara yapıldığını ve ülkemizin yapısına da yüzde yüz uymadığını gördük. Yurtdışından 14500 Euro ya getirilen sistemi Başakşehir Living Lab’da yaptık. Üstelik sisteme park sensörleri de ekleyerek, konteynırların doluluk oranlarını da tespit edebilecek bir sistem yerleştirdik. Önceden yetkililer odasından çıkmaz, odasına gelene hizmet sunardı. Şimdi devletimiz her şeyi yerinde görüyor, hizmet sunuyor.”
 
İkitelli KOSGEB Müdürü Özay Cebeci ve KOBİ Uzmanı Özgür Gülmez programın sonunda KOSGEB’in tüm hibe desteklerini ve girişimcilerin bu desteklerden nasıl faydalanabileceğini sunumlarla anlattı. Program, soru cevap kısmı ile sona erdi.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35