banner25

Komşusunu alan BAKMER’e geldi

Başakşehir Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER), ilçedeki kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha çok katılmaları için “Komşunu Al Gel Günleri” projesi başladı. Komşusunu alan Başakşehirli kadınlar BAKMER’e geldi.

Komşusunu alan BAKMER’e geldi
Başakşehirli kadınlara spordan sanata, sağlıktan kültürel etkinliklere kadar birçok alanda hizmet veren Başakşehir Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER), birbirinden zengin içeriğe sahip etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

 

BAKMER, bu kez de Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri eşliğinde, atık malzemeleri kullanılabilir tasarımları dönüştürebilmek için “Komşunu Al Gel Günleri” başlattı.


6-13-20-27 Şubat tarihlerinde, 13.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek günlerde, Başakşehirli kadınlara takı tasarımı, seramik boyama, hediyelik eşya ve ahşap boyama eğitimi de verilecek.

 

Boncuk ve tel ile bileklik tasarladılar


Komşunu al gel projesi kapsamında ilk olarak takı tasarımı uygulamasında buluşan Başakşehirli kadınlar boncuk ve tel gibi malzemeler kullanarak bileklikler yaptı. Komşularıyla gelenlerin yanı sıra etkinlik aracılığıyla da tanışan kadınlar sosyalleşerek bir şeyler üretmenin keyfini çıkarttı.

 

Etkinlik hakkında bilgi veren Takı Tasarımı Öğretmeni Tuğba Aydın, “Bakmer’de başlayan komşunu al gel projesi kapsamında etkinliğimize katılanlara bileklik yaptırıyoruz. Demir misina, kristal taş ve klipslerden oluşan malzemelerle kadınlarımızın bileklik yapmasını istedik. Ortaya çok güzel sonuçlar çıktı. Daha önce takı tasarımı yapmayan herkesin kolaylıkla uygulayabileceği bir etkinlik oldu” şeklinde konuştu.

 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, sosyal belediyecilik kapsamında, hayatın her alanında projeler geliştirdiklerini belirterek, “Daha güzel bir gelecek için ilçemizde yaşayan kadınların ilgilenebileceği, ihtiyaç duyabileceği tüm konular çerçevesinde çeşitli eğitsel programlar düzenliyoruz. Yeni projemiz ile hem komşular arasında tanışıklığı, kaynaşmayı sağlamayı hem de çeşitli eğitimler ile onlara katkı sunmayı amaçlıyoruz” 



Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35