banner29

Komşu İnisiyatifi II.Protestosunu yaptı

Has parti İstanbul İl başkanı Prof.Dr.Mehmet Bekaroğlu,CHP Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat,MHP ilçe başkanı Aytekin Horasan , Saadet partisi ilçe başkanı Yusuf Güşen,Has Parti ilçe başkanı Ahmet Kılıç Komşu inisiyatifi basın açıklamasına katıldı...

Komşu İnisiyatifi II.Protestosunu yaptı
Komşu inisiyatifinden Killer'e 2.Uyarı geldi ...

Komşu inisiyatifi olarak yola çıkan 4.Etap site sakinleri 10 Haziran 2012'de Sular vadisindeki Vadi Center'ın önünden MADO'ya kadar sloganlar eşliğinde bir yürüyüş yaparak Vadi'de yapılacak olan Killer Plaza'ya karşı protestolarını sürdürdü.

Siyasi Destek oldukça iyi 

Has Parti İstanbul İl başkanı ve genel başkan yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Bekaroğlu yaptığı konuşmada şunlar söyledi. "Biz komşular toplu olarak halarımıza sahip öıkarsak kimse bu haklarmızı elimizden alamaz. İş başındaki siaysi otorite her şeye rant gözü ile bakıyor.Killer kulsesi diksen ne olur sayın Vahit Killer. Bitlis Milletvekili Vahit Killerin bir kaç gün önce Piyerloti tepesinin ismi İdris'i Bitlisi tepesidir çıkışına da vurgu yapan Bekaroğlu İdiris-i Bitlisi medeniyete hizmet etmişti sen ise Killer Kulesine hizmet ediyorsun diyerek sert tepki gösterdi.

 CHP'den büyük katılım

HP.Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat başkanlığında eyleme destek veren CHP.Başakşehir ilçe örgütü ciddi manada katılım göstermiştir. Kadın kolları başkanı Ayfer Dikbaş ,Başakşehir ve İBB meclis üyesi Serdar Bayraktar'ı yanı sıra ilçe yöneticleri tam kadro eylemdeydi. Ögür Karabat konuşmasında şunları söyledi "Sular Vadisinden başta sona kadar rant var.Burada bu rantları teker teker açıklayacak değilim.CHP.Başakşehir ilçe örgütü olarak haktan ve halktan yana olacağız dedi. Sel felaketi olduğu zaman  siyasi iktidar derelerin intikamı acı olur diyereksorumluluktan kaçmak istediler. Hayır derelerin değil ama Başakşehir halkının inkimaı daha da acı olacak diyorum diyerek canlıların yaşamını tehlikeye atan gökdelen tarzı yapılara  karşı olduklarını ifade etti. Bu tür eylemlerin ve etkinliklerin daha kalabalık olabilmesi adına site yönetimlerinin de demokratik olması gerekir. Şu an iş başındaki site yönetimleri demokratik değildir dedi.Karabat konuşmasına bir an önce site yönetimlerinin seçimleri yapılsın ve sitede ikamet eden hak sahipleri kendi kendilerini yönetsinler dedi. Her zaman Komşu inisiyatifinin yanında olacaklarını ifade eden Karabat bu haklı mücadelenin başarıya ulaşacağına inandığını da söyledi.

MHP ilçe başkanı Aytekin Horsan kısa bir konuşma yaparak daha önceki eyleminizde İstanbul Milletvekilimiz Atilla Kaya da buraya gelerek sizleri
 
dinlemiş,daha sonra olayı TBMM.gündemine taşıdı.Yine İBB.adayımız şehir plancısı Ahmet Turgut' da gerekli teknik bilgileri size sunmuştu. Ben MHP.Başakşehir ilçe başkanı sıfatımla her zaman yanınızda olduğumu ifade ederek sözü bir
başka arkadaşa bırakayım dedi.

Saadet Partisi Başakşehir ilçe başkanı Yusuf Güşen ise mevcut iktidar
sadece güçten anlıyor.Siz ne zaman buraya 3/5 bin kişi olarak toplanırsanız işet o zaman Killerin gökkafesi için konuyu gündemlerine alırlar. Aksi halde er yada geç emellerine ulaşmak için çalşackalardır dedi.

Siyasi konuşmalardan sonra basın açıklaması okundu.

İşte basın açıklaması....


BASIN AÇIKLAMASI
Çok Değerli Basın Mensupları, biz Başakşehir’de yaşayan Komşu’lar olarak, ilk Basın Açıklamasını yine burada, 15 Mayıs 2012 Pazar günü, bir bahar sabahı yapmıştık. O gün yağan yağmur, biz Basın Açıklamasını yaparken durmuş ve pırıl pırıl bir güneş açmış ve sonra yine yağmur başlamıştı.

Bu gün 10 Haziran, o günden, bu güne hep ve sadece, teskin edici laflar duyduk. Bunun dışında hiçbir kimse, hiçbir kuruluş zahmet edip, herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak 24 Mayıs’ta Kiler grubu bir açıklama yaptı.
 
O açıklama şimdiki tek katlı binasını yıkarak, yerine konut ve ticari alan inşaatı yapacağını Borsaya bildiren resmi açıklama oldu. Biz üzgün ve kırgınız, ama kararlıyız da. 

Tüm siyasi partilerle hiçbir ayrım yapmadan görüşüyoruz. Buraya sonradan yapılacak bu Gökdelenin yanlışlığını, anlatmaya çalışıyoruz, yardım istiyoruz. Bizim kimseden ne siyasi ne maddi hiç bir beklentimiz yok, biz sadece huzur istiyoruz. Huzur içinde Komşuluk yapmak istiyoruz.
 
Huzur içinde ibadetimizi yapmak, günlük yürüyüşümüzü yapmak, kısaca huzurlu yaşamak istiyoruz. Bizi hiç kimsenin huzursuz etmeye, böyle yormaya ve Basın Açıklamaları yapmak zorunda bırakmaya, hakkı yok.
Biz, KİPTAŞ’tan 4. Etap 2. Kısımdaki evimizi 2002 senesinde teslim aldık. Başakşehir’den ev alma sebebimiz, Büyükşehir Belediye kuruluşu olan KİPTAŞ’ın depreme güvenli‚ yeşili bol‚ altyapısı sağlam evler yapacağına ilişkin vaadi ve bizimde buna inancımız oldu.
 
O yıllarda evimizi alırken bankaya borçlanarak ve cüzi tasarruflarımızla aldık. Çevremize, dostumuza da tavsiye ettik ve aldırdık. Feshane’deki kura çekilişini hala hatırlıyoruz.
 
KİPTAŞ’ın bize gönderdiği o zamanki Tanıtım Kitabında, Vaziyet ve meri imar planlarında, şimdiki Kiler marketin yeri, Park olarak yazıyordu‚ satış görevlileri İstanbul'un en büyük Park ve Ormanının buraya yapılacağını ballandırarak anlatıyordu.

Buna göre çok büyük şerefiye bedelleri ödedik. Evimize yerleştikten sonra anlatılan‚planlarda gösterilen, o parkın yerine, Kiler market açıldı. İhtiyaç giderir‚varsın olsun dedik. Parkta Ormanda sonra yapılır elbet dedik. Park bugün Sular Vadisi olarak hala bitmedi‚ 10 sene geçti‚sene 2012.
2004-2005'li senelerde Site Yönetiminin bize gönderdiği Bütçe planlarında Kiler market ve girişteki Benzinci kiracı olarak‚ cüzi bir kira ödüyor gözüküyorlardı. KİPTAŞ Park ve Ormanında bir market ve bir benzinlik doğmuş‚büyümüş‚ kiracı olmuştu.

Varsın olsun dedik. Ama iki buçuk ay önce bir komşumuzdan‚Kiler'in, marketini yıkacağını‚yerine AVM ve Rezidans olan 60-70 metrelik bir duvar dikeceğini öğrendik. Çok üzüldük. 8 Komşu, Belediye Başkanımız Mevlut UYSAL’a görüşmeye gittik, kendisi bize “Kiler Grubun burasının tapusunu aldığını ve tapusu olanın istediğini yapacağını” söyledi.
 
Bizim Park ve Orman‚pardon KİPTAŞ’ın bana evimi satarken ki Park ve Ormanı, şimdi oldu tapulu Kiler duvarı. Ekilip büyüyenler, şimdi boy atıyor. Bizde gölgesinde kalacağız.
 
Önce park orman‚sonra site yönetimine kiracı‚sonrada tapulu malı olmuş. Ne isterse yaparmış. İyide bizde de var bir tapu. Burada oturan sakinler olarak, evimizi yıkıp Gökdelen mi dikelim? Bu, Şehircilik anlayışına ve kanunlara aykırı olmaz mı ? Bu haksızlık olmaz mı ? Site Yönetimleri ortak alanlarımız olan parklarımıza, Sular Vadisine sahip çıkmalıdır. Ortak alanlarla ilgili giderler için bizden para alınıyorsa, yeşilimiz de korunmalıdır.
 
Kiler’deki tapuysa bizdeki de tapu. Biz tapumuzu her isteyene gösterebiliriz de‚ Kilerde olduğu söylenen tapuyu Kiler ya da birileri bir siteye filan bir örneğini koyuverse de bir görsek biz o tapuyu. Kim‚ Kimin Yerini‚ Ne Zaman‚ Kime satmış‚ görsek.

Biz evimizin önüne duvar istemiyoruz! Kiler marketin çatısına koyduğu baz istasyonlarını, sağlığımızla oynadığı için istemiyoruz! Şimdide Bölgede Emsallerinin üzerinde bir İmar ve Yapı Ruhsatı vererek, haksız kazanca göz yumarak, Başakşehir’lilerin Ruh sağlığını yok ederek, huzurumuzu, yeşilimizi, trafiğimizi yok edeceklere buradan hatırlatmak isteriz.
09 Eylül 2009 Sabahı yağan yağmur sonucu, oluşan felaketin başlangıç yeri burasıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir TOPBAŞ o günlerde şöyle demişti: “AYAMAMA Deresinin hat yatağını işgal eden ne varsa yıkıp geçeceğiz, bu konuda yargı kararlarına bakmaksızın dere yataklarında hangi bina varsa yerle bir edeceğiz ve bedeli de ne ise çekmeye hazırız” demişti.

Her şiddetli yağmurda taşan, tehlike oluşturan Ayamama Deresi o tarihte Basın Ekspres yolunu dahi sular altında bırakmıştı. Yüzlerce işyeri sular altında kalmıştı. İkitelli-Güneşli bölgesinde vatandaşlar araçlarının üstüne çıkarak, kurtarılmayı bekledi, sel suları dere kenarındaki bazı işyerlerinin 3. Katına kadar ulaştı.

Kurtulan kurtuldu, kurtarılamayan Komşuları ise, burada rahmetle anıyoruz. 09 Eylül 2009’da meydana gelen sel felaketinin bir mağduru da şu anki Kiler market binası oldu, günlerce sel suları altında kaldı, günlerce kötü kokulardan hizmet veremedi. Şimdi aynı yere Rezidans, AVM yapmayı nasıl düşünüyor?

Bir Park olan Sular Vadisinde, Başbakanımızın kurduğu yerin imar planları değiştirilerek, önce kiracı, sonra mal sahibi olunmasını ve şimdide 20-25 katlı bir Rezidans ve AVM dikilmesini istemiyoruz.
 
Bu yapılırsa, her türlü yasal hakkımızı kullanarak mücadele edeceğiz. Başakşehir’in kişi başına düşen yeşil miktarı, olması gereken standarttan azdır, biz yeşil artsın istiyoruz. Parkın park kalmasını istiyoruz.
 
Huzur ve ferahlık istiyoruz. Yeşilimizi satmaya, huzurumuzu çalmaya, trafiğimizi artırmaya, dere yatağına duvar dikmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bunu yapmak isteyenleri ve bunu umursamayanları, Üstad Necip Fazıl’ın dizeleriyle ikaz ediyoruz ” Durun Kalabalıklar, Bu cadde çıkmaz sokak”.
Başakşehir’i kuran Başbakanımız Sayın Erdoğan, duy sesimizi !
Başakşehir’i inşa eden KİPTAŞ, semtimizi, Başak mahallemizi yaşanmaz hale getirme!
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın TOPBAŞ, değişen imar planlarını iptal et!
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt UYSAL, sorumluluklarını unutma, vicdanları kanatma, Parkları satma, Komşularını ranta kurban etme!
Komşu İnsiyatifi olarak İmar Planları ilk haline dönene, yeşilimiz standartların üstüne çıkana kadar mücadelemiz sürecektir ! 10/06/2012


İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



YORUM EKLE
YORUMLAR
RAFET
RAFET - 12 yıl Önce

HALKIN SESİ PARTİSİİNİ BÜTÜN SAMİMİYETİMLE TEBRİK EDİYORUM VE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORM

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35