banner29

“Kıyaslamayın, Kendinizi Sevin Ve Kabullenin"

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mutlu Aile Sohbetleri’ne konuk olan uzman klinik psikolog Ayşenur Bayraktar, çocukların yetişmesinde öz değer duygusunun gelişmesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“Kıyaslamayın, Kendinizi Sevin Ve Kabullenin
 Uzman psikologların Başakşehirlilere aile içinde doğru iletişim yöntemlerini anlattığı “Mutlu Aile Sohbetleri”nin son durağı Başakşehir 1. Etap oldu. Başakşehir Belediyesi tarafından geçen aralık ayında başlatılan seminerler serisinin 13’üncü ve son programında uzman klinik psikolog Ayşenur Bayraktar, anne ve babalara önemli tavsiyelerde bulundu. 

Problemlerin temeli değersizlik hissi

Birçok ruh sağlığı probleminin altında yatan duygunun değersizlik duygusu olduğunu belirterek Bayraktar, “İş ilişkilerinde, eş seçimlerinde, meslek seçimlerinde de değersizlik hissi çok etkilidir. Değersizlik duygusunun en temel yeri aile yaşantısıdır. Anne ve babaların, çocukların yetişmesinde öz değer duygusunun gelişmesine dikkat etmesi gerekiyor.” dedi. 

“Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın”

Eleştirel insanlarda da aslında değersizlik duygusunun var olduğunu belirten Bayraktar, “Eleştirel insanların içinde kendisine karşı çok katı bir tarafı vardır. Bu insanların yapısına baktığımızda değersizlik duygusunun yoğun olduğunu görürüz. Kendini de acımasızca eleştirir, sürekli kaygı yaşar ve tetiktedir. Öz değer duygusunu geliştirmek için kendimizi başkalarıyla kıyaslamaktan vazgeçmek ve kendimizi olduğu haliyle sevmek ve kabullenmek gerekiyor.” diye konuştu.
  
Uzman Klinik Psikolog Ayşenur Bayraktar, seminer sonunda konukların sorularını da yanıtladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35