banner32

KİPTAŞ Ormanı Eğlence Merkezi Oldu

İBB kuruluşu olan KİPTAŞ’ın 4.ve 5.Etabı inşa ederken Orman ,Park ve yeşil alanlar için tahsis ettiği yerler birer birer ranta kurban veriliyor. Orman için ayrılan yerde tam 21.000 M2lik eğlence merkezi yapıldı.

KİPTAŞ Ormanı Eğlence Merkezi Oldu
En son kurban verilen yer KİPTAŞ ormanı oldu
En son ranta kurban giden yerin Avam projelerde KİPTAŞ ormanı olarak görülen “Başak Mahallesi Yeşilvadi Cad.Metrokent Karşısı Başakşehir-İstanbul” adresinde hükümete yakınlığı ile bilinen Akdeniz Güvenlik Firmasının bir projesi olanHASBAÇÇE tam 21.000 m2 lik alana eğlence merkezi kurdu.
İstanbul Times Haber Merkezi / Cengaver Korkusuz
Orman yeri orman kanunları kapsamında yandaşa peşkeş çekildi
Hiçbir alt yapı  ve üst yapı çalışması yapılmadan 21.000 m2 lik inşaatın yapıldığı bir yerin trafik sirkülasyonunu olumsuz yönde etkileyeceğini herke bilir. 5.Etap ve Metro Kent’in trafiğini olumsuz yönde etkileyecek bu kadar büyük bir çalışma için kimlerin nemalandığı merak konusu olmaya devam ediyor.
Akdeniz Güvenlik tanıdık çıktı 
Ak Parti İstanbul il başkanlığı başta olmak üzere bir çok belediye ve hükümet yanlısı kurum ve kuruluşun güvenlik ve temizlik işlerini yapan Akdeniz Güvenlik firmasının KİPTAŞ ormanına eğlence merkezi yaptığını tespit ettik. Yaptığımız çalışmada bir çok kişinin nemalandığı bu alanda daha önce Milli Futbolcu Hakan Şükür’ün spor okulu yapacağı söylentilerine rağmen her nedense bu yerin Akdeniz Güvenlik firmasına verilmesi manidar bulundu.
Garip Gureba evine bir çivi çakmak adına bin bir zorluğa katlanırken yandaş firmalar orman alanına eğlence merkezi yapabiliyor 
Bu kadar büyük bir proje için her şeyin kanunlar önünde kılıfına uydurulduğunu ancak kul hakkı ve etik olarak bu projenin hiçbir şeye uydurulamayacağını bu ilçenin ilk gazetesi ve haber portalı olarak okurlarımıza duyurmak isteriz. Burası kanuni olabilir ama ETİK VE AHLAKİ değildir.
4982 sayılı bilgi edinme yasası kapsamında cevaplandırılması adına Başakşehir Belediyesine verdiğimiz dilekçe ile sorduğumuz sorular;
1-KİPTAŞ ormanı olarak Avam projelerde görülen bir  yerde nasıl ve neden bina izni veriliyor.
2-Bu alanda yapılan 21.000 m2 lik inşaatın dışında daha ne kadar orman alanıı projeye dahil edilmiştir ?
3-Akdeniz Güvenlik HASBAÇÇE projesini yaptığı bu arsayı kimden ve ne kadar paraya ne zaman satın almıştır ?
4-Sonradan plan dışı yapılan 21.000 m2 lik inşaat trafiği olumsuz etkilemeyecek mi ?
5-Bu izni İBB mi Başakşehir Belediyesi mi vermiştir ?
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35