banner32

Kaymakam Tekin, Gençlik Meclisi ile buluştu

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekim Başakşehir Living Lab’da, Başakşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile bir araya geldi.

Kaymakam Tekin, Gençlik Meclisi ile buluştu
Başakşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ‘Tecrübe Konuşuyor’ projesi kapsamında düzenlenen program Başakşehir Living Lab Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başakşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin çalışmalarının tanıtıldığı slayt gösterisi ile başlayan programın açılış konuşmasını Gençlik Meclisi Başkanı Enes Kurter yaptı. Kurter konuşmasında, “İlçemizde kamuoyuna önder olan kişilerle tanışmak, kendi kurumu ile ilgili bilgiler kazanmak ve Gençlik Meclisi’nin ilgili kurumla ilişkilerinin kuvvetlendirilmesi için ‘Tecrübe Konuşuyor’ projesini başlattık. Değerli kişilerin tecrübelerinden faydalanmak istedik. Amacımız bu programların daha geniş katılımlı olarak daha büyük salonlarda daha fazla kişiye ulaştırılmasıdır” dedi.
 
Konuşmasına eğitim ve iş hayatından anılarını anlatarak başlayan Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin Başakşehir’e geliş hikayesini ise şöyle anlattı , “Amasya, Merzifon’dan sonra İstanbul’a tayinim çıktı. İstanbul Vali Yardımcılığı görevine başladım. Burada ilk yıl sağlıkla maliye ile ilgili konulara baktım. Sonra dış ilişkiler, konsolosluklarla ilişkiler, Avrupa Birliği Bürosu, Protokol, Kültür ve Turizm’den sorumlu olarak görev yaptım. İstanbul’daki görev sürem dolunda istisnai bir durumla Başakşehir Kaymakamlığına atandım. Adaylık dönemimi saymazsak Başakşehir benim 12. Görev yerim.”
 
‘Gençlerin mutlaka hayalleri olmalı’
Gençlere önerilerde de bulunan Kaymakam Tekin, kişilerin mutlaka bir hayalinin olması gerektiğini vurgulayarak, “Mutlaka bir hayaliniz olmalıdır. Şimdiki gençlerin kendilerine hedefler koymadıklarını gözlemliyorum. Kararlı olmak, azmetmek ve çalışmak gerekiyor. Referanssız bir şeyler yapılamadığını düşünsek de bizlerde birilerini işe alırken iyi birimi, güvenilir mi diye araştırıyoruz. Arkadaşınızı çok iyi seçmeniz gerekiyor. Düzgün, doğru insanlar size farklı kapılar açabilir. Ara sıra aklınıza geldiğinde unuttuğunuz bir arkadaşınızı o sizi aramasa bile siz arayın. Bir şeylere önem verir ve takip ederseniz bu sizin ileri ki hayatınızda farklı pencereler açabilir.”
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35