banner29

Kayaşehir Hz.Hüseyin Camisinde sorunlar bitmiyor

Kayaşehir' TOKİ tarafından yapılan ilk konutlarla birlikte inşaatına başlanan Hz. Hüseyin Camii 1 yılı aşkın süredir ibadete açılmıştır.

Kayaşehir Hz.Hüseyin Camisinde sorunlar bitmiyor
Kayaşehir' TOKİ  tarafından yapılan ilk konutlarla birlikte inşaatına başlanan Hz. Hüseyin Camii 1 yılı aşkın süredir ibadete açılmıştır.

 Caminin içinde avlusunda bulunan sosyal donatı binası içerisinde imam odası,abdesthane, gasilhane, morg,yemekhane,kütüphane bulanan bina bir turlu hizmete girmiyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Başakşehir müftuügü bu binanın TOKİ tarafından kendilerine verildiğini iddia ederek hatta daha ileri giderek tabelasını dahi asmıştır. Biir gurup öfkeli camii cemaati buranın yapılış amacı dışında kullanılmasını istememekte bu sebeple tabelayı kaldırdılar.

Müftü cemaat tartışması

Camii cemaatinden bir kısmı Başakşehir ilçe müftüsü ile görüşmelerinden olumlu sonuç alamaması ve müftünün kendilerini azarladığını iddia ederek yaşanan sıkıntıyı ilçe kaymakamlığına ve İstanbul  valiliğine  giderek durumu vali’ye anlatıları iddiaları haber ihbar hattımıza ulaştı.

Bununla da yetinmeyen cemaat Başbakanlığa buranın TOKİ tarafından Kayaşehir

halkına ve cami cemaatine yapıldığını fakat yapılış amacının dışına çıkılarak müftülüğe

verilmemesini bildiren bir dikekçeyi’de APS.yoluyla gönderdiler.

Bu çalışmalardan sonra Müftü ile yapılan görüşme de ise şunlar ifade edildi;

Camii cemaatinin bir kısmı ilçe müftüsü ile yaptıkları yeni görüşmede müftüluü buranın daha TOKİ tarafından kendilerine tahsis edilmediğini belirtti. Bunun üzerine cemaat madem ki sizlere henüz tahsis edilmediyse neden Başakşehir Müftülüğünün tabelasını halkın kullanımına açılması gereken yerlere astınız ? sorusuda henüz cevabını bulmuş değil.

Camii Cemaati burası amacı dışında kullanılmasın diyor

İsmini vermek istemeyen bir camii cemati Hz.Hüseyin gibi hayatı haksızlıkla mücadele ile geçen ve bu uğurda şehadet şerbetini içip cennete giden peygamber torunu Hz.Hüseyin’in adı bu tür haksız uygulamalar ile iç içe olması bizi son derece üzüyor dedi.

Başakşehir ve TOKİ’nin bu olay karşısında ne diyeceği merak konusu oldu

Adalet ve hakkın yerini bulması adına çaba harcayan camii cemaati bu konunun çözümü için camimin müştemilatı olan sosyal donatıların yapılış amacı doğrultusunda kullanılmasını istiyorlar.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35