banner32

Kayabaşı'na iki yeni muhtarlık binası

Başakşehir Belediyesi, Kayabaşı’na iki muhtarlık binası kazandırıyor.

Kayabaşı'na iki yeni muhtarlık binası
Başakşehir Belediyesi, Kayabaşı’na iki muhtarlık binası kazandırıyor.

Faaliyetlerini Emlak Yönetimin Hizmet Binası içerisinde sürdüren, lokasyon olarak Kayaşehir ve Fenertepe mevkilerine uzak olan Kayabaşı Mahalle Muhtarlığı, iki yeni hizmet binasına kavuştu. Ana cadde üzerilerinde yer alan Muhtarlık binaları hizmete girdiğinde bölge halkı modern, konforlu ve ulaşımı kolay binalara kavuşmuş olacak.

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri tarafından projelendirilen muhtarlık binalarının ilki Kayabaşı Mahallesi Kayaşehir 5. Bölge’de (Rabia Caddesi), diğeri ise Kayabaşı Mahallesi Fenertepe 12.Bölge (Botanik Sokak) ’de yer alıyor. Kayabaşı Mahallesi Kayaşehir 5. Bölge’de yer alan yeni muhtarlık binasının inşasına 25 Ağustos 2014’de başlandı, 03 Ekim 2014 tarihinde kısmi olarak tamamlandı. Binanın çevre düzenlemeleri ve atıksu çalışmaları tamamlandığında muhtarlığa teslimi gerçekleştirilecek.

Kayabaşı Mahallesi Fenertepe 12.bölge’de bulunan muhtarlık binasının inşaatına ise 20 Ağustos 2014 tarihinde başlandı. İnşaatı devam eden muhtarlık binasının 24 Ekim 2014 tarihinde tamamlanması öngörülüyor.

Tam teşekküllü muhtarlık binaları

Kayabaşı Mahallesi Kayaşehir 5. Bölge ve Kayabaşı Mahallesi Fenertepe 12.Bölge’de bulunan yeni muhtarlık binaları tüm ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak inşa edildi.

Her iki muhtarlık binasında da 26 m2’lik muhtarlık odası, 7 m2’lik bir mutfak, 5 m2’lik arşiv odası yer alıyor. Binalar 25 m2’lik veranda ve toplam 64 m2’lik iç kısımdan oluşuyor. Giriş kısımlarda yer alan veranda vatandaşların hem sıcak hem de yağmurlu havalarda dışarıda rahatça oturması için tasarlandı. Muhtarlık binası dış cepheleri ise fugalı mantolama yapılarak hem görsellik kazandırıldı hem de iç mekânın ısı yalıtımı sağlanmış oldu. Mekânların granit olan yer döşemeleri ise dikkat çekiyor.

‘Başakşehir kısa sürede kılıf değiştirdi’

Kayabaşı Mahalle Muhtarı Doğan Azat, yeni muhtarlık binaları ile ilgili düşüncelerini paylaştı, “Kayaşehir Merkez iki kümeden oluşuyor. 1 ve 10. Bölgeye tekâmül eden bölgeler birde 11-12-13-14-17-20-21’e tekâmül eden bölgeler bulunuyor. Bunların arasında 4 km gibi bir mesafe bulunuyor. Belediyemizde muhtarlık hizmet binasının yapılmasına karar verdi. Bizim Kayabaşı Merkezi’nde muhtarlık binamız vardı, fakat vatandaşımızı Kayabaşı’na kadar yormamak için hizmetlerimizi Emlak Yönetimin Hizmet Binası içerisinde sürdürüyorduk. Oradan çıkıp, kendi muhtarlıklarımıza yerleşeceğiz. Başakşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Başakşehir 6-7 sene öncesine kadar köy müdür, mahalle midir, kasaba mıdır anlaşılmıyordu. Şimdi ise her bir köşesinden modern bir şehir doğuyor. Bu çok kısa bir sürede oldu. Son dönemde gerek muhtarlık gerek belediyenin müdahaleleri ile Başakşehir kılıf değiştirdi. Daha da ileriye gideceğini düşünüyorum.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35