banner25

Kartoğlu: İslam şehrinin merkezi camidir

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Kanal 7’de yayınlanan ‘Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti’ programına konuk oldu. İslam medeniyetinin cami merkezli olduğunu belirten Başkan Kartoğlu, bu anlayıştan yola çıkarak Başakşehir’de cami merkezli şehirleşmeye önem verdiklerini söyledi.

Kartoğlu: İslam şehrinin merkezi camidir
 Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Sular Vadisi’nden canlı olarak, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan “Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti” programında İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu’nun konuğu oldu. 


İstanbul’un başkenti olsaydı Başakşehir olurdu


Ramazan etkinlikleri hakkında izleyicilere bilgi veren Başkan Kartoğlu, Sular Vadisi ve Bahçeşehir Hayatpark’ta on bir ayın sultanına özel programlar düzenlediklerini ifade etti. Başakşehirlileri etkinliklere ve büyük cadde iftarlarına davet eden Başkan Kartoğlu, “Napolyon’un çok meşhur bir sözü var. Diyor ki: ‘Dünya’nın bir başkenti olsaydı İstanbul olurdu’. Ben buna bir ekleme yapıyorum ver diyorum ki: ‘İstanbul’un bir başkenti olsaydı Başakşehir olurdu’. Başakşehir çok büyük projelerle İstanbul’un en gözde ilçesi olacak” dedi. 


Başakşehir’de hayatın merkezinde cami var


Başakşehir’de Ramazan ayı öncesinde üç yeni caminin ibadete açıldığına dikkat çeken Başkan Kartoğlu, “Bu sene Ramazan hazırlıklarımızdan bir tanesi de buydu. Ramazan ayından önce birçok camimizin açılışını yaptık. Hayatpark Camii bunlardan biri. Hayatpark’ın içinde, bir bütünün parçası hatta merkezi konumunda.Osmanlı’dan esinlendik. İslam şehrinin merkezi camidir. Şehir, cami ile başlıyor. Hem Hayatpark Camii hem de Kayaşehir Meydanı’ndaki 5 bin kişilik Başakşehir Merkez Camii’nde aynı mantık var. Hayatın merkezinde cami ve ardında meydan yer alıyor. Cami etrafındaki alanlarla bütünleşince daha bir anlam kazanıyor. Başakşehir Merkez Camii ile oluşturduğumuz Kayaşehir Meydanı Projesi, İstanbul’un en büyük meydanlarından biri olacak” diye konuştu. 


Başakşehir’de mutluluğun şehrini inşa etmeye çalıştıklarını, hedeflerinin çocuğu, kadını, genci ve engellisi ile herkesin mutlu olduğu daha yaşanır bir Başakşehir olduğunu belirten Başkan Kartoğlu, İsrail’in zulmü altındaki Filistinlileri de unutmadı. Kartoğlu, tüm Müslümanlardan Filistinli kardeşlerine dua etmesini ve yardımda bulunmasını istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35