banner25

Karabat Ve Sarıgül’den ‘İki Tepeye’de” imar müjdesi

Özgür Karabat ve Mustafa Sarıgül’den Güvercintepe ve Şahintepelilere imar konusunda müjde verdi.

Karabat Ve Sarıgül’den ‘İki Tepeye’de” imar müjdesi
 Şahintepeliler meydanlara sığmadı

Güvercintepe’deki konserin ardından Şahintepe’ye geçen CHP’lileri halk coşkulu bir şekilde karşıladı.
Şahintepe meydanında yapılan ‘HALK BAŞKANLARI İLE BULUŞUYOR’ etkinliğine binlerce Şahintepe’li vatandaş katıldı. Programda CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi , Disk eski Genel Başkanı ve eski CHP Milletvekili Rıdvan Budak, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Kazım Özeren, CHP Başakşehir 2009 Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaban söz alarak siyasi gündem ve Başakşehir’in geleceği hakkında konuşmalar yaptılar.


İmar sorununu çözmek zor değil

Programda söz alan CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Karabat, şunları söyledi;
“Başakşehir’in en eski mahalleri olan Şahintepe, Güvercintepe, Ziya Gökalp’te yıllardır imar sorunu var. Bu mahalleleri kurarken yıllarca çile çektiniz. Memleketinizdeki arsanızı, ahırlardaki hayvanlarınızı satarak buralardan arsa aldınız. Kimi zaman iki işte birden çalışıp, arsa parasını ödemeye çalıştınız. Kadınlarımız yağ tenekelerinde çimento taşıdı. Bin bir emekle kendinize birer yuva yaptınız. Ama yıllarca emek verip yaptığınız bu evler rezerv alanı ilan edilerek elinizden alınmaya çalışıldı. İmar ve tapu sorunlarınız yıllardır çözülemedi. Biz hiçbir vatandaşımızın bu bölgede diken üstünde oturmasına ve evini kaybetme korkusu ile yaşamasına asla razı gelmeyiz. Belediye başkanlığını aldığımız anda göreceksiniz ki imar ve tapu sorununu çözmek hiçte zor olmayacak.”



Bizim derdimiz cüzdanla değil, bizim derdimiz vicdanla

“Belediyelerin görevi halkını mağdur etmek değil, haksızlıklara karşı halkı ile birlikte mücadele etmektir. Bizim derdimiz cüzdanla değil, bizim derdimiz vicdanla. Rant uğruna hiçbir yurttaşımızın mağdur olmasına vicdanımız razı gelmez. Eğer bu bölgenin bir zenginliği varsa, bu zenginliği yıllarca bu bölgenin kahrını, çamurunu, çilesini çekmiş bu insanlar paylaşmalıdır. Parası olan adamın gökdelenler diktiği yerde, o bölgenin insanına imar verilmiyor ve evleri yıkılmak isteniyorsa, biz bu haksızlığa, adaletsizliğe karşı halkımız ile birlikte mücadele ederiz” şeklinde konuştu.



Sarıgül: tapusuz evde büyüdüm, sizi en iyi ben anlarım

Programda en son söz alan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, tapusuz bir evde büyüdüğünü belirterek, imar ve tapu konusunda insanların nasıl zorluklar yaşadığını iyi bildiğini ifade etti.


Sarıgül, “Ben yıllarca tapusu olmayan bir evde yaşadım. Bu çaresizliğin ne demek olduğunu babamın gözlerinde yıllarca gördüm. Sizlerin neler yaşadığını neler hissettiğinizi çok iyi biliyorum ve buradan size söz veriyorum. İktidarımızda yurttaşlarımızın imar ve tapu sorunu olmayacak. Bizim ötekimiz yok, bize oy versin ya da vermesin her bir yurttaşımızın refahı ve huzuru önceliğimiz olacak. Şişli bugün nasıl örnek bir belediyeye sahipse, İstanbul’da, Başakşehir’de öyle olacak. İstanbul’da Mustafa Sarıgül ile Başakşehir’de Özgür Karabat ile örnek belediyeciliği herkese göstereceğiz. Ben aylar önce bir söz söyledim. Çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile Atom Karınca lakabını almış Özgür kardeşim, geleceğin Sarıgül’ü dür. Ben Şişli’de nasıl insanların gönlünde taht kurduysam, Özgür kardeşimde görüyorum ki Başakşehirlilerin gönlünde öyle taht kurmuş. Allah’ın izni ile 31 Mart’ta Başakşehir’in Belediye Başkanı Özgür Karabat olacak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’da Sarıgül olacak…” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35