banner25

Karabat durmak bilmiyor.

Özgür Karabat Güvercintepe mahallesinde halkına söz verdi.

Karabat durmak bilmiyor.
 Güvercintepe meydanında yapılan halk konseri ve Şahintepe meydanında yapılan halk buluşmasına binlerce vatandaş katıldı. Şenlik havasında geçen Güvercintepe Halk Konseri’nde sahne alan sanatçılar Kâhtalı Mıçı, Başak Kar, Murat Akkaya söyledikleri türküler ile Güvercintepe sakinlerine keyifli saatler yaşattı.



Konser sonrasında vatandaşların sevgi gösterileri eşliğinde sahneye çıkan CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Karabat, Güvercintepe halkına imar, okul servisi ve sosyal yardım konularında müjdeler verdi.


Zengin’e İmar Var, Gariban’a Yok

Karabat, yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“Güvercintepe halkının yaşadığı zorlukları, sıkıntıları anlatmakla bitiremeyiz. Yıllarca bu mahallenin çilesini çekmiş, tozuyla çamuruyla boğuşmuş siz değerli Güvercintepelilerin artık refah içinde yaşama zamanı gelmiştir. İmar konusunda sorunlarınız var. Bir yanınızda lüks gökdelenler yükselirken, milyon dolarlık evler yapılırken sizlere imar vermeyenlere artık ‘dur’ deme zamanı gelmiştir. Bir belediye başkanının en önemli görevi, kentinde yaşayan insanları huzur ve mutlu bir şekilde yaşayacağı olanakları sağlamaktır. Bizlere zamandan bahsediyorlar,’ bekleyin yerlerinizi satmayın, buralar değerlenecek’ diyorlar, ama ne zaman buraların değerleneceğini söylemiyorlar. Çünkü hesap başka. Biz hiçbir vatandaşımızın tapusunu, zenginin mezesi yaptırmayız. Bir yanda lüks gökdelenler yapılırken onlara imar var ama buradaki insanlara gelince imar yok. Biz bu haksızlığa adaletsizliğe dur demek için geliyoruz” şeklinde konuştu.




Okul servis ücretleri Belediyeden


Karabat konuşmasında okul servisi konusuna da değinerek şunları söyledi;
“Sayın Başbakan ‘en az 3 çocuk’ diyor. Bende bu görüşüne katılıyorum. Genç bir nüfus için her ailenin 3 çocuk yapması lazım. Ama her ailenin gelir durumu aynı değil. 5 kişilik bir ailede evin reisi 800 tl asgari ücretle zar zor geçinip, eşine ve 3 çocuğuna bakıyor. Bu çocuklar okula gidiyor ama 80 lira servis ücreti veremediği için karda kışta sokaklarda perişan oluyor. 3 çocuğun aylık servis ücreti 240 tl tutuyor. Ben size buradan söz veriyorum, Belediye Başkanı olursam Başakşehir’de devlet okuluna giden her çocuğun servis ücretlerini Başakşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız.”


Sosyal yardımlar iki katına çıkarılacak

Belediye başkanı olması halinde sosyal yardımların iki katına çıkarılacağını belirten Karabat, bu yardımların rastgele değil, tiziz bir inceleme sonucunda gerçek ihtiyaç sahiplerine düzenli şekilde verileceğini açıkladı.
Konuşmasının sonunda Karabat, CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyelerini sahneye davet ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Konser hep bir ağızdan söylenen türküler ve çekilen halaylar eşliğinde sona erdi.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35