banner25

‘Kapılar’ Başakşehir’de açıldı

'Kapılar' oyunu Başakşehir’de perdelerini açtı. Sıcacık bir mahalle hikayesi ile seçimlerimiz ve sonrasına ışık tutan oyunda herkes kendinden bir şeyler bulabiliyor.

‘Kapılar’ Başakşehir’de açıldı
Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Kapılar, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Kapılar aralanıyor

Ebru Aksakallı’nın yazıp yönettiği Kapılar’da; Yasemin Yılmaz, Bekir Göksel, Orhan Taşkın, Mert Sağlam, Emin Yavuzyolcu, Mustafa Kartal. Yusuf Oktay rol alıyor. Sahne Depo tarafından hazırlanan Kapılar, 2 perde olarak sahnelendi. Anadolu'nun küçük bir kasabasındaki bir mahalleye, 'Alim Kasap' diye anılacak yeni bir kasabın gelmesiyle mahalle sakinlerinde gözlenen değişimi konu ediniyor.

Her mahallede olduğu gibi burada da iyisiyle kötüsüyle farklı karakterler görürüz. Kapılar, tercihlerimiz ve sonuçları üzerine derin bir toplumsal eleştiri ve yüzleşmeye davet ediyor. Bu samimi davetle, iyi ve kötü olmakla ilgili yaptığımız seçimler, tercihler üzerine bir sorgulama sürecine giriyor izleyici. Nihayetinde her şey bir tercihle başladı önermesiyle karşımıza çıkan oyun, aynı zamanda kimliğimizi yitirmeden çevre şartlarına uyum sağlamanın kapılarını aralıyor. İstenilen, beraberce özeleştiri yaparak pişmanlıkların hangi makama iletilmesi gerektiği üzerinde duruyor.

‘İlahi kapıda gerçek affı diliyorlar’

Oyunun yazar ve yönetmeni Ebru Aksakallı, “Herkesin pişmanlıkları olduğuna vurgu yaptığımız bir oyun. İnsanlar pişmanlıklarını yanlış kapılarda arıyorlar ama en sonunda ilahi kapıda gerçek affı diliyorlar. Bütün kapıların merkezinde ilahi kapı var. Kişilerin uyanışı ve ilahi kapıya yönelmelerini işledik” dedi.

İzleyicilerin alkışları ile son bulan oyun sonunda Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, oyunun yönetmeni ve oyunculara teşekkür ederek çiçek takdim etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35