banner32

Kapı kapı geri dönüşüm bilgilendirmesi

İlçe genelinde sitelere yerleştirilen geri dönüşüm üniteleri ve cam kumbaralardan toplanan atıklarla her yıl binlerce atığı geri kazandıran Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kapı kapı gezerek bilgilendirme yapıyor.

Kapı kapı geri dönüşüm bilgilendirmesi
 

“Daha yaşanılır bir çevre için el ele” sloganıyla yola çıkan Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü geri dönüşüm çalışmalarına devam ediyor.

 

Geri dönüşüm için gerekli adımların anlatıldığı broşürde, cam dışında atılacak atıklar için geri dönüşüm poşeti dağıtılıyor. Pilot bölge olarak Oyakkent 1. ve 2. Etaplarda başlayan çalışmalarda 2200 haneye ulaşılması hedefleniyor. Geri dönüşüm ayrıştırması sağlandığı takdirde koku ve görüntü kirliliği, fare ve haşere oluşumu, yangın ve tutuşma riski, görevli ve hane halkının emeğine saygısızlık gibi birçok olumsuzluk da ortadan kalmış olacak.

 

Geri dönüşme işlemi nasıl gerçekleşecek?


Doğaya ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla biriktirilen malzemeler, belediyenin lisanslı firmaları tarafından toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Bunun için vatandaşların bilgilendirme formunda yer alan biriktirme koşullarına göre atıklarını ayrıştırması yeterli olacak. Konu hakkında bilgilendirilen apartman görevlileri ayrıştırılmış geri dönüşümleri site içerisinde yer alan alanlara bırakacak. Haftanın belirli günlerinde belediyenin anlaşmış olduğu lisanslı firmalar atıkları toplayarak, geri dönüşüm tesislerinde yeniden doğaya kazandıracak.

 

Kağıt, karton, plastik, metal ve cam atıkların geri dönüşüm ünitelerine atılarak hem kendi çevrelerine, hem de ülkemize katkılarının anlatıldığı bilgilendirme gezileri vatandaşlarda olumlu tepkilerin oluşmasını sağladı.

Geri dönüşüm için gerekli olan poşetler her hafta görevliler tarafından hane halkına teslim edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35