banner32

Kamp ateşi hiç sönmeyecek!

Başakşehir Şamlar Tabiat Parkı’nda bir hafta boyunca süren Başakşehir Belediyesi İzcilik Kampı renkli görüntülerle sona erdi.

Kamp ateşi hiç sönmeyecek!

Başakşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği izcilik kampına, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Başakşehir Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ve Gençlik Kolları Başkanı Furkan Leventoğlu katıldı.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Doğayla uyum içinde yaşayan ve sorumluluk bilinçleri güçlenmiş nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için Başakşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve 110 izcinin eğitim gördüğü kampta, yakılan kamp ateşi ve etrafında sergilenen etkinliklerle unutulmaz bir gece yaşandı.

Geçen sene yakılan kamp ateşinin küllerinin yeni yakılan ateşe atılma geleneğini uygulayan izciler, yaktıkları kamp ateşinin etrafında hazırladıkları etkinliklerle doyasıya eğlendiler.

Başakşehir Belediyesi İzcilik Kampı’na katılanların, bir haftalık eğitimle ömür boyu kullanılacak bilgiye sahip izciler olduklarını belirten başkan Uysal, buraya gelmeden önce evlerinde elektrik kesildiğinde korkan ya da ne yapacağını bilmeyen çocukların, izcilik eğitiminden sonra hepiniz nerede ve nasıl yaşanılması gerektiğini öğrenen izciler olduklarının altını çizdi.

Mevlüt Uysal:‘’Burada size ömür boyu sürecek bilgi ve tecrübeye sahip oluyorsunuz. Buradaki eğitimle belki ilerde hiç karşılaşmayacağınız ama karşılaşırsanız nasıl hareket edeceğizin bilgisine sahip olacaksınız.

Burada bulunmanın verdiği mutluluğu gözlerinizden okuyabiliyorum. Buradan gittiğiniz zaman anne ve babalarınıza sizi buraya gönderdikleri için sonsuz teşekkürlerimizi iletin.

1907 yılında İngiltere'de yakılan ve bu güne kadar gelen kamp ateşi umarım uzun yıllar boyunca Şamlar’da da yanar. Bizim sizden talebimiz size bu eğitimleri veren izci liderleriniz gibi olabilmenizdir.” dedi. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve bir hafta süren izcilik kampı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35