banner29

Kadir Topbaş 2 gün boyunca evine gitmemiş

İstanbul'un karla mücadelesinde Kadir Topbaş faktörü..

Kadir Topbaş 2 gün boyunca evine gitmemiş

2 gündür yoğun kar yağışı ile mücadele eden İstanbul, ufak tefek aksaklıklar dışında kar sınavından geçmeyi başardı. İstanbul'un bu sınavı başarılı bir şekilde geçmesinde, gerek buzlanmaya karşı belediye ekiplerince gece boyunca sürdürülen tuzlama çalışmaları, gerekse İstanbul halkına önceden yapılan uyarılar etkili oldu.

KADİR TOPBAŞ ÖNCEDEN UYARDI


Kar yağışı başlamadan önce yani pazar akşamı saat 18:00'da kameraların karşısına geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Pazartesi, salı ve çarşamba günleri yoğun kar yağışı var, kış lastiği olmayanlar trafiğe çıkmasın, toplu ulaşım tercih edilsin" diyerek doğru zamanda doğru uyarılarda bulundu.

ÇALIŞMALARI BİZZAT YÖNETTİ


Topbaş'ın verdiği talimatla karla mücadele ekipleri bir gün önceden kritik noktalara yerleştirilerek hazır bekletildi. Yağış başlar başlamaz tüm ana cadde ve arterlerde 72 saat aralıksız sürecek tuzlama, solüsyon çalışmalarına start verildi. Başkan Topbaş, pazartesi sabah saatlerine kadar AKOM üzerinden çalışmaları bizzat yönetti.

EVİNE UĞRAMADAN 2 GÜN MESAİ YAPTI

Topbaş, pazartesi sabahı saat 06:00'da İstanbul'un olimpiyat adaylığı resmi başvurusu için İsviçre'nin Lozan kentine uçtu. Birkaç saat Lozan'da kalan Topbaş, apar topar İstanbul'a dönüp, havalimanından AKOM'a geçti ve karla mücadele çalışmaları hakkında bir kez daha basın toplantısı düzenledi. Topbaş böylece 2 gün süreyle evine hiç uğramadan mesai yapmış oldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35