banner32

Kadınlar gününde şehit aileleri ziyaret edildi

Başakşehir Belediyesi ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla ilçe ki şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Kadınlar gününde şehit aileleri ziyaret edildi
 İlçe kadınlarının yılın bir günü değil, her zaman yanında olan Başakşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü’nde de haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz, 15 Temmuz’un kahraman şehitlerinin anne ve eşlerini de unutmadı. Kahramanlar yetiştiren ya da onlara hayat arkadaşlığı yapmış olan Başakşehirli kadınları evlerinde ziyaret edildi. Ziyaretlerde şehit anne ve eşlerinin kadınlar günü kutlanarak, çiçek takdim edildi.

 

Yakınlarını vatanı uğruna şehit vermiş olan Şehit Haki Aras, Şehit Erdem Özçelik, Şehit Muhammed Eymen Demirci ve Şehit Mehmet Şevket Uzun’un aileleri ziyaret edildi. Şehit ailelerine gerçekleşen anlamlı ziyaretlere; Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül, Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Dr. Şaduman Kutay ve belediye yetkilileri katıldı. Aileler ziyaretlerden dolayı memnuniyetini belirtirken Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül’de bu vatanın bu evlatlara çok şey borçlu olduğunu ve Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Başakşehir Belediyesi’nin her zaman yanlarında olduğunu dile getirdi.

 

‘Sizler bu vatana bizlere emanetsiniz’


Şehit Mehmet Şevket Uzun’un eşi Nuriye Uzun’un evine gerçekleşen ziyarete katılan Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül, “Sizin vesilenizle tüm kadınlarımızın bu özel gününü tebrik ediyorum. Kadınlarımız toplumu dizayn edenlerdir. Toplumun aynasıdır. Kadın fedakârlığın timsalidir. Kadın varsa adalet var, kadın varsa demokrasi var, kadın varsa merhamet var, sevgi var. 15 Temmuz'da yakından gördüğümüz gibi kadın varsa vatan var. 15 Temmuz’da da biz buna canlı olarak şahit olduk. Milli mücadele ruhuyla büyüyerek yoluna devam eden ülkemiz sizin gibi vefalı kadınlarımızın üstün cesareti ile gücüne güç katacaktır15 Temmuz'la tarihin akışını değiştiren pek çok olaya şahit olduk.  Milletin en samimi duygularının nasıl istismar edildiğini gördük. Vatanını için hayatını kaybeden şehitlerimiz Allah (c.c) katında ve milletin yüreğinde daima diri kalacaklardır. Şehitlerin gösterdiği kahramanlığın vatan ve millet düşmanlarının en büyük korkusudur. Bu ülke siz kadınlara çok şey borçlu. Sizler ve evlatlarınız bu vatana bizlere emanetsiniz. Tüm şehitlerimizi bu vesile ile rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

 

‘Kadınlarımızı yılın tek bir gün değil her zaman yanındayız’


Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Dr. Şaduman Kutay, oğlu Beşiktaş'da şehit düşen Erdem Özçelik’in annesi Mukaddes Özçelik’in evine gerçekleştirilen ziyarette şunları kaydetti, “Başakşehir Belediyesi olarak kadınlarımızı yılın her günü hatırlamakta her zaman yanlarında olmaktayız. İhtiyaç sahibi, hayatla tek başına mücadele eden, varını yoğunu evlatlarına vakfeden kadınlarımıza sadece bir gün değil her gün destek oluyoruz. Kendi mutluluğundan önce hep başkalarının mutluluğunu önceleyen, etrafı mutlu olunca mutlu olabilen kadınlarımızı onlara tahsis edilmiş bu özel gün de biz mutlu edelim dedik, bu günü onlarla geçirmek istedik ve onları evlerinde ziyaret ettik.  Ve bu özel günde, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz, 15 Temmuz şehitlerimizin yakınlarını unutmadık”

 

‘Belediyemiz hep yanımızda’

 

Şehit Haki Aras’ın annesi Güleser Kara duygularını şu cümlelerle ifade etti, “Oğlum 15 Temmuz gecesi Saraçhane’de şehit oldu. Başakşehir Belediyesi bizi hiç yalnız bırakmadı, ilk günden itibaren hep yanımızda oldu. Ne ihtiyacımız olduysa ellerinden geleni esirgemediler. Allah (c.c) onlardan razı olsun. Köhne evimin tüm tadilatını yaptılar, Destekkart ile mutfak giderlerime yardımcı oluyorlar. Her zaman evimi ziyaret ediyorlar. Bu günde gelmişler çok sağ olsunlar. Kadınlar erkeklere erkeklerde kadınlara iyi davranacak ki huzur bulsunlar. Bu iki taraflıdır.”

 

Şehit Erdem Özçelik’in annesi Mukaddes Özçelik, “Polis memuruydu, sözlüsü vardı, evlenecekti. Oğlumu o gün damatlar gibi gönderdim. Oğlum her an kapıdan içeri girecek gibi yaşıyorum, hep ağlıyorum. Tek isteğim annelerimiz ağlamasın. Allah (c.c) devletimizden, hükümetimizden razı olsun. Her şeyden önemlisi belediyemiz bizi yalnız bırakmadı.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35