banner32

Kadın Mutluysa Herkes Mutludur

Eğitimci-Yazar Selahattin Yaylamaz Başakşehir Söyleşilerine katıldı. Kadın Mutluysa Herkes Mutludur, başlığı altında gerçekleşen söyleşide Yaylamaz, kadının motivasyonunun tüm aileye yansıdığının altını çizdi.

Kadın Mutluysa Herkes Mutludur
‘Kadın kâinatın ve hayatın merkezidir’

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi programında Eğitimci-Yazar Selahattin Yaylamaz , “Erkek mutluysa herkes mutlu böyle bir şey var mı? Böyle bir şey yok tabii. Kadın mutluysa kocası mutlu, kadın mutluysa çocuklar mutlu, kadın mutluysa aile mutlu, kadın mutluysa mahalle mutlu, kadın mutluysa şehir mutlu, kadın mutluysa ülke mutlu, kadın mutluysa yeryüzü dünya mutlu, kadın mutluysa kâinat mutludur. Kadın kâinatın ve hayatın merkezidir. İnanın siz hanımlar düz mantıkla baktığınızda kendinizi sıradan hissediyorsunuz. Hiçbir kadın sıradan değildir en sıradanı ön sıradadır” dedi.
 
İnsanın bir donanım ve yazılımdan ibaret olduğunu belirten Selahattin Yaylamaz, sözlerini şöyle sürdürdü, “ Kadın ve erkek olarak donanımda eşitiz. Gözümüz, kulağımız, kalbimiz, dişimiz, midemiz, kollarımız eşit. Ama yazılımda kadınlar olağanüstüdür. Kadınlarda binlerce program var. Mesela; ben kendimden biliyorum eşim olmadığı zaman evde tuz nerde diyorum bak diyor orda hemen önünde geç hemen orda duruyor bakıyoruz hemen orada buluyoruz. Ama biz gözümüzün önündekini görmeyiz, biz ayrıntıyı bilmeyiz ama kadınlar olağanüstüdür daha başarılıdır. Erkekler manüel bir araba gibidir. Yani benzini koydun mu gidiyor hiçbir yazılım yok çok fazla bir özelliği yok. Erkeklerin bir tek görevi vardır karısını mutlu etmek.  Erkek karısını mutlu edemiyorsa neyi başarmış sayılır? Hanım evde mutlu değil senin getirdiğin yemekte zıkkım oluyor, senin aldığın o saray gibi evler huzursuz bir ev olur.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35