banner29

Kadın Kadına söyleşiler başladı

Başakşehir Kent Konseyi, Kadın Meclisi sağlıklı yaşam için kadın kadına söyleşi programı başlattı.

Kadın Kadına söyleşiler başladı
Başakşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen söyleşilerde kadın sağlığı konularında eğitimler ve bilgilendirmeler yapılacak.
 
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi programına Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dr. Şaduman Kutay, Meclis üyeleri ve ilçe sakinleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Dr. Kutay, “Başakşehir Kent Konseyi olarak kadınların toplumdaki statülerinin artırılmasını, hak ettikleri yerde olmalarını, hakları ve sorumlulukları konusunda bilinçlendirilmesini çok önemsiyoruz. 3 yıldır Başakşehirli kadınlar için pek çok projeler ürettik. Özellikle Şahintepe ve Güvercintepe mahallelerinde yoğun katılımlı programlara imza attık. Ailen ellerinde uçup gitmesine izin verme projesi ile ailenin en korunaklı kale olması için neler yapılmalı, çocuklar ve aile risklerden nasıl korunmalı buna odaklandık. Hasan el-Benna’nın dediği gibi toplumun yarısını kadınlar oluşturur diğer yarısını da kadınlar yetiştirir” dedi.
 
 ‘Beslenme konusunda bilgi karmaşası yaşanıyor’

Belirli periyotlarla gerçekleşecek Kadın Kadına Söyleşilerinin ilk konuğu Özel Başakşehir Tıp Merkezi’nden Beslenme Diyet Uzmanı Rabia Şaşmaz oldu.  Şaşmaz, şişmanlık, zayıflama yöntemleri, sağlıklı beslenme gibi konulara değindi, “Beslenme sıklıkla gündemde yer alan konulardan birisidir. Çok farklı alanlardan kişilerin ve uzmanların beslenme ile ilgili bilgilerini dinleyebiliyoruz. Bu nedenle bu konuda bilgi karmaşası yaşanıyor.  Şişmanlık konusundaki problemi çözmek istiyorsak öncelikle doğru bir bakış açısına sahip olmamız gerekir. Şişmanlık bir hastalıktır. Şişmanlığı vücutta fazla yağ birikmesi ile ortaya çıkan bir rahatsızlık olarak tanımlayabiliriz. Bayanlarda ideal yağ kitlesi yüzde 20-25 arası olmalıdır. Vücudumuzdaki yağ oranı %30’un üzerinde çıktığında artık şişmanladık diyebiliriz.  Şişmanlık sadece vücudumuzdaki yağ oranının fazla olması değildir, şişmanlık aynı zamanda vücudumuzda pek çok hastalığın hem nedeni hem de sonucudur. Kilo aynı zamanda yaşam kalitenizi de etkiler. Elma ve armut tipi olarak adlandırdığımız iki vücut tipi vardır. Bunlardan armut tipi daha riskli bir vücut tipidir. Vücudun orta bölgesinin yağlanmış olması vücut organlarımızın da riskte olduğunu gösterir. Vücudumuzun aldığı enerji ile harcadığı enerjinin eşit olması gerekir. 2008 ve 2015 yılları arasında Obezite oranı neredeyse iki katı artmıştır Türkiye'de ise kadınların %41’i obezdir.”  
 
Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Rabia Şaşmaz, neden şişmanladığımızın yanıtını ise şöyle verdi, “Sadece fazla yemek yediğimiz için şişme anlamıyoruz. Şişmanlığın en önemli nedenlerinden birisi beslenme alışkanlığıdır. Düzensiz beslenme, öğün atlama şişmanlığa sebep olabilir. Şişmanlamanın bir diğer sebebi de yetersiz aktivitedir. Şişmanlığa hormonal nedenler de sebep olabilir. Diğer faktörler genetik etmenlerdir. Yapılan araştırmalarda anne babası şişman olan çocukların obeziteye eğilimli olduğu gözlenmiştir.”
 
Programa katılanlar arasında yapılan çekilişle Başakşehir Tıp Merkezi’nden Check-Up hediye edildi.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35