banner32

İzci kampı Suriyeli Mülteci ve Türk öğrencileri buluşturdu

Başakşehirli izciler Suriyeli çocuklarla birlikte kamp yaptı.

İzci kampı Suriyeli Mülteci ve Türk öğrencileri buluşturdu
 İstanbul’un farklı ilçelerinde yaşayan Suriyeli Mülteci ve Türk çocuklardan oluşan 600 öğrenci Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şamlar Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen izci programına katıldı. Gün boyu çeşitli izcilik etkinliklerine katılan çocuklar, akşam da kamp ateşi etrafında toplandı, Suriye ve Türk ezgileriyle kardeşliklerini pekiştirdi.


Başakşehir Belediyesi’nin de uygulayıcı belediyeler arasında yer aldığı, Dünya Yerel Yönetimler ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) işbirliğiyle düzenlenen “Suriyeli Mültecilerin Bir Arada Barış İçinde Yaşamasının Desteklenmesi” projesi kapsamında bir araya gelen Türk ve Suriyeli mülteci çocuklar eğitmenler eşliğinde gün boyu fly fox, okçuluk, tırmanma, binicilik, bisiklet, badminton, oryantiring etkinliklerinde doyasıya eğlendi.

 

Başakşehir Belediyesi İzcilik Kampı’nda gerçekleştirilen etkinlik, Cumartesi günleri olmak üzere 2 hafta sürecek. Toplam 600 öğrencinin faydalanacağı kampın ilk haftasına; 100’ü Başakşehirli, 100’ü Bağcılar ve 100’ü Avcılar ilçelerinden 300 öğrenci katıldı. İkinci hafta programına ise; 100’ü Gaziosmanpaşa, 100’ü Beylikdüzü ve 100’ü Esenler olmak üzere 300 öğrenci katılacak.

 

KAMP ATEŞİ ETRAFINDA SURİYE VE TÜRK EZGİLERİ


İzcilik kampının ilk haftasında Suriyeli Mülteci öğrenciler Türk kardeşleriyle sabah kahvaltısı yaptı. Kahvaltının ardından çocuklar gruplar halinde izcilik etkinliklerine katıldı.

 

İzcilik kampı akşam saatlerinde yakılan kamp ateşi ile son buldu. Kamp ateşi etrafında toplanan 600 çocuk Suriye ve Türk ezgileri ile kardeşliklerini pekiştirdi.

 

“ÇOCUKLARIM GÖRMEDİĞİ HER GÜZELLİĞİ BU ÜLKEDE GÖRDÜ”


Kampa 2 çocuğunu getiren Zahide Kahya Savaş yüzünden Suriye’den ayrılmak zorunda kaldıklarını belirterek, “5 yıldır Başakşehir’de oturuyoruz. Burada Türklerle kardeş olduk. 2 çocuğumu izci kampına getirdim. Türkçe bilmedikleri için bende yanlarında geldim. Çocuklarım Suriye’de hiç kampa gitmediler. Hep böyle bir yerin hayalini kuruyorlardı, bugün belediye çocuklarımın hayalini gerçekleştirdi. Çok teşekkür ediyorum. Türkiye’yi memleketimden daha çok seviyorum. Çocuklarım görmediği her güzelliği bu ülkede gördü. Suriye’de okula gidemiyorlardı, burada eğitim çok güzel.”

 

Abdullah Mustafa Sağır: “İlk defa bir izci kampına katılıyorum. Sabah Türk arkadaşlarımızla kahvaltı yaptık. Burada çok eğlenceli etkinliklere katılıyoruz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum.”

 

Şahat Cuma: “10 yaşındayım. 5 yıldır Türkiye’deyim. Türkiye’de çocukların katılabileceği pek çok güzel etkinlik var. İzci kamplarını dergilerden ve televizyondan görüyordum ve hep katılmak istiyordum. Burada Türk kardeşlerimizle eğlenceli bir gün geçiriyoruz. At’a bineceğim için çok heyecanlıyım.”

 

Qays Tawahri: “2 yıldır Türkiye’deyiz. İlk defa izcilik kampına katılıyorum, çok mutluyum. Türk kardeşlerimizle birlikte ok attık. Çok güzel bir gün geçiriyoruz.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35