banner32

İşte 64. Hükümetin Bakanlar Kurulu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. hükümetini açıkladı.

İşte 64. Hükümetin Bakanlar Kurulu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 64. Hükümet'in Bakanlar Kurulunu açıkladı.

Başbakan Davutoğlu'nun başbakanlığında kurulan Bakanlar Kurulu, şu isimlerden oluştu:

Başbakan Yardımcıları: Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu 

Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu 

Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik 

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi 

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz

Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım

DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu Bakanlar Kurulu, Türkiye'yi önümüzdeki dört yıl içinde yeni bir ufka taşıma misyonu üstlenmiş bulunmaktadır. Ağır bir sorumluluktur ancak arkasında yüzde 85'lik katılımla sağlanmış bir seçim zaferi, önünde de 2023'e yürüyen bir ufuk vardır. Önümüzdeki 4 yıl içinde milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli her adımı atacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde 64. Cumhuriyet Hükümeti'nin Bakanlar Kurulu listesini açıkladı. Türkiye'nin 1 Kasım seçimlerinde dünyaya örnek teşkil edecek büyük katılımla güçlü bir demokrasi ülkesi olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getiren Davutoğlu, "Seçimlerimiz barış içinde ve yüksek katılım anlamında da tam bir demokratik olgunlukla geçmiştir. Ben her şeyden önce bu yüksek katılımı sağlayan aziz milletimize şükranlarımı bir kez daha ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"Dünyada bugün çok az ülkede görülebilecek bir tabloyla karşı karşıyayız" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Yüzde 85'i aşan bir katılım, yüzde 95'i aşan bir temsil kabiliyetini haiz bir Meclis tablosu oluştu. Bu gerçekten herhalde yakın dönem, hatta daha önceki dönemlerle de kıyas edildiğinde Avrupa'da ve dünyada görülebilecek bir tablo değildir. Her şeyden önce bir kez daha bu seçimlerin ülkemize, milletimize ve bütün siyasi partilere hayırlı olmasını diliyorum."

TBMM Başkanlık seçiminin demokratik usuller ve yerleşik demokratik kurallar içinde gerçekleştiğini ve İsmail Kahraman'ın Meclis Başkanı seçildiğini hatırlatan Davutoğlu, Kahraman'ı tebrik etti.

- "Sivil anayasa için çalışmalar yürüteceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini hükümeti kurmakla görevlendirmesi sonrasında parti kurulları ile gerekli istişareler neticesinde Bakanlar Kurulu listesini Erdoğan'a sunduğunu aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu Bakanlar Kurulu, Türkiye'yi önümüzdeki dört yıl içinde yeni bir ufka taşıma misyonu üstlenmiş bulunmaktadır. Ağır bir sorumluluktur ancak arkasında yüzde 85'lik katılımla sağlanmış bir seçim zaferi vardır, önünde de 2023'e yürüyen bir ufuk vardır. Önümüzdeki 4 yıl içinde milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli her adımı atacağız, yapısal reformlar gerçekleştireceğiz, inşallah anayasa, sivil bir anayasa için çalışmalar yürüteceğiz, yapısal reformları ve ayrıca milletimize vaat ettiğimiz bütün hususları gerçekleştireceğiz. Ben bir kez daha şimdiden, 64. Hükümet'in Başbakanı olarak milletimizin huzurunda verdiğimiz her sözü yerine getireceğimize dair teminatımı ifade etmek isterim."

- 64. Hükümet'in üç misyonu

Başbakan Davutoğlu, kurulan 64. Hükümet'in üç misyonunu şöyle açıkladı:

"Bu hükümetin birinci misyonu milletimizi temsil etmektir, ikinci misyonu milletimize hizmet etmektir, üçüncü misyonu ülkeyi gelecek nesillere taşımak, insan haklarına, insan onuruna yakışan demokratik olgunluk anlamında da dünyaya örnek olan muasır medeniyetler seviyesini aşmış bir ülke, yeni bir Türkiye gerçekleştirmektir. Bütün bakanlarımız yoğun bir çalışma temposu içinde olacaktır."

Hükümet kurma çalışmaları esnasında AK Parti Grubu'nun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha müşahede ettiğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Güç sadece sayısal güç değildir, aynı zamanda nitelik gücüdür. Dolayısıyla bir hafta içinde zihnimde defaatle Bakanlar Kurulu ismi dolaştığında her bir bakanlık için en az üç dört ismin, bazen beş ismin zihnimizin kulvarları içinde dolaştığını ifade etmek isterim. Bu Bakanlar Kurulu listemiz dışında da AK Parti Grubu'ndan en az bunun kadar nitelikli üç-dört kabine çıkarabilirdik. Bunu şunun için zikrediyorum ki bu Bakanlar Kurulu listemiz AK Parti'de, partimizde, parti grubumuzda bugünkü şartlar itibariyle tabi ki bölgesel temsil, illerin temsili, birçok hususu da göz önüne alarak gerçekleştirdiğimiz bir listedir. Tecrübe aktarma anlamında tecrübeli bakanlarımız, yeni görev üstlenecek bakanlarımızla birlikte bir harman oluşturmaya gayret ettik. Türkiye'yi bütünüyle yansıttı. Bölgesel anlamda, tecrübe birikimi ve yeni isimler anlamında kuvvetli, iyi bir harman oluştuğu kanaatindeyim."

Bakanlara Kurulunun misyonunun, Hazreti Mevlana'nın deyimiyle, "Bu topraklara sevgi tohumu ekmek" olduğunu belirten Davutoğlu, "Bütün bakanlarımızdan ilk Bakanlar Kurulunda isteyeceğim, talep edeceğim en temel husus; vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeden, bize oy vermiş-vermemiş ayırımını zinhar zihnimizden geçirmeden, bütün vatandaşlarımıza hizmet etmek, tam bir şeffaflık içinde, demokratik hesap verebilirlik çerçevesinde, her türlü hesaba açık bir şekilde, milletin hizmet kervanına katılmaktır. Bu konuda elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bu, bütün milletimize taahhüdümüzdür" ifadesini kullandı.
Davutoğlu, konuşmasının ardından 64. Hükümet'in üyelerini açıkladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35