banner29

İstanbul'un İki Yeni Metro Hattı Eylül'de Start Alıyor

Kadir Topbaş, İkitelli ve Dudullu-Bostancı Metroları için Eylül ayında ihale yapılacağını açıkladı. Dudullu-Bostancı arası 21 dakika, Ataköy-İkitelli arası 19,5 dakika olacak.

İstanbul'un İki Yeni Metro Hattı Eylül'de Start Alıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İkitelli ve Dudullu-Bostancı Metroları için Eylül ayında ihale yapılacağını açıkladı. Topbaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarında iki önemli hat için ihale aşamasına geldik. Ataköy-İkitelli ve Dudullu-Bostancı metroları için Eylül ayında ihaleler yapılacak" dedi.

Başakşehir Times Haber Merkezi

BİRİ AVRUPA YAKASINA

Ataköy-İkitelli hattı ile Basın Ekspres yolu güzergahının Marmaray ve Olimpiyatköy-Bağcılar metrosu ile entegre raylı sisteme kavuşmuş olacağına dikkat çeken Topbaş, "Böylelikle BakırköyBahçelievlerBağcılarKüçükçekmece ve Başakşehir ilçelerimiz bu hattan istifade edecek" açıklamasını yaptı.


DİĞERİ ANADOLU YAKASINA

Topbaş, Anadolu Yakası'ndaki Dudullu-Bostancı metrosunun ise MaltepeKadıköy,Ataşehir ve Ümraniye'den geçeceğini ve bu hattın Marmaray, Kadıköy-Kartal Metrosu ve Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy metrosu ile entegre olacağını belirtti.


RAKAMLARLA YENİ METROLAR:

Ataköy-İkitelli Hattı:


Uzunluk: 13.3 km.

Kapasite: Saatte tek yönde 45 bin yolcu taşıyacak

İhale Tarihi: 14 Eylül 2015

İstasyonlar: AtaköyYenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi, Mimar Sinan, Evren Mahallesi, İkitelli Kavşak, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi

Yolculuk süreleri:

Ataköy-İkitelli: 19,5 Dakika

Yenikapı-Çobançeşme: 20 Dakika

Kirazlı-Ataköy: 15 Dakika

İkitelli-Bahçelievler: 20 Dakika

Dudullu-Bostancı Hattı


Uzunluk: 14.2 km.

Kapasite: Saatte tek yönde 45 bin yolcu taşıyacak

İhale Tarihi: 10 Eylül 2015

İstasyonlar: Bostancı, Suadiye, Üst Bostancı, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Türk-iş Blokları, İmes, Modoko, Dudullu, Yukarı Dudullu

Yolculuk süreleri:

Dudullu-Bostancı: 21 Dakika

İçerenköy-Taksim: 38 Dakika

İMES-Kadıköy: 23 Dakika

Modoko-Eminönü: 26 Dakika

Kayışdağı-Kadıköy: 18 Dakika

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35